9. 1. 2012.

Uži izbor za Vitalovu nagradu

*** VRBAS ***
Žiri Vitalove nagrade za književnost "Zlatni suncokret" odabrao je danas četiri naslova u uži izbor za nagradu koju šesnaesti put dodeljuje fabrika "Vital“ iz Vrbasa.
Žiri Vitalove nagrade u sastavu Jovan Zivlak (predsednik), Nikola Strajnić i Vladimir Gvozden održao je četiri sednice i nakon razmatranja naslova iz šireg izbor je odabrao četiri kandidata za nagradu.

U užem izboru su pripovetka Dejana Tiaga Stankovića "Odakle sam bila, više nisam" i tri romana: Uglješe Šajtinca "Sasvim skromni darovi", Krste Popovskog "Ej" i Branka Čankovića "20 sati".

Žiri se opredelio za četiri prozne knjige koje na umetnički uobličen način govore o našem vremenu, o politici života i posrednim i neposrednim društvenim silama koje ga oblikuju, naveo je u saopštenju predsednik žirija Zivlak.

Reč je o četiri vredne pripovedačke knjige koje sa umetničkom doličnošću i sugestivnošću tumače i imaginiraju svet našeg vremena i sudbine pojedinaca.

Žiri će saopštenje o dobitniku Vitalove nagrade predočiti javnosti najkasnije do prve polovine februara 2012. godine.

Nagrada se dodeljuje za najbolju knjigu na srpskom u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike, eseja i književne publicistike, objavljenu u toku prethodne godine.

Dobitniku nagrade pripada novčani iznos, kao i štampanje nagrađene knjige.
(Izvor: Tanjug)

Нема коментара:

Постави коментар