17. 1. 2012.

Ciclo de cine "Contemporáneos

::: BEOGRAD :::

Institut Servantes ima zaodovoljstvo da Vas pozove na novi ciklus filmova

SAVREMENI

Pet filmova od kojih je sastavljen ovaj ciklus predstavljaju pregled najnovijeg španskog filma, odraz raznolikosti hispanske produkcije.

Sreda, 18. januar 2012 - 19h

Ćiko i Rita (2010)
Režija: Tono Erando, Havijer Mariskal, Fernando Trueba
Trajanje: 90 minuta

Na Kubi, krajem četrdesetih godina, Ćiko i Rita započinju strasnu ljubavnu priču. Ćiko je mladi džez pijanista, a Rita sanja da postane velika pevačica. Od noći kada ih je sudbina spojila na plesu u jednom klubu u Havani, život ih je spajao i rastavljao, kao likove nekog bolera. Originalna verzija na španskom sa titlovima na engleskom jeziku.

Četvrtak, 19. januar 2012 - 19h

Za 80 dana (2010)
Režija: Hon Garanjo, Hose Mari Goenaga
Trajanje: 105 minuta

Aksun je žena od 70 godina koja dolazi u bolnicu da bi se brinula o bivšem mužu svoje ćerke. Njeno iznenađenje će biti ogromno kada shvati da je žena koja posećuje bolesnika pored, Majte, njena velika prijateljica iz mladosti. Uskoro će shvatiti da je hemija među njima ista kao pre 50 godina. Njih dve se zabavljaju i uživaju u ponovnom susretu sve dok Aksun ne otkrije da je Majte lezbejka. Originalna verzija na baskijskom sa titlovima na španskom i engleskom jeziku.


Petak, 20. januar 2012 - 19h

Crni hleb (2010)
Režija: Agusti Viljaronga
Trajanje: 108 minuta

Tokom teških posleratnih godina u ruralnom delu Katalonije, jedan dečak zvani Andreu čija je porodica pripadala poraženoj strani, jednog dana u šumi pronalazi leševe jednog muškarca i njegovog sina. Vlasti sumnjaju na njegovog oca, ali Andreu pokušava da pronađe krivca. Originalna verzija na katalonskom sa titlovima na engleskom jeziku.

Svečana sala Instituta Servantes
(Čika Ljubina 19)

Нема коментара:

Постави коментар