31. 1. 2012.

Hiljadu potpisnika podrške Ugričiću, među njima Basara, Divljan, Mirjana Karanović...

(KOMENTARI ČITALACA)

MONARHIJA
Od monogobrojnih odluka koje vlade donose ,postoje i one na izgled nevazne ,koje u trenutku odrede karakter i sudbinu vladara.

Stela
Smem da se kladim da ce Ugričić uskoro u kafedzije. Kolika buka, a covek pre sest meseci dogovorio prelazak iz sveta knjiga u svet kafe i alkohola. Samo je trebalo pametno odabrati trenutak. A ovih 1.001 sto su potpisali peticiju, intelektualna elita, sto bi rekao (Filip) David, ko ce se potpisati za njih?
Histerija, amatera i tako vec godinama.

OpetJa
Uvek ista ekipa boraca protiv retrogradnih Srba u cilju prosvetljenja. Ko vas vise shvata ozbiljno!? Vlada ga je postavila, vlada ga je smenila. Kraj price.
Mozete peticiju predati upravi "Vodovoda i kanalizacije".


kokabistrooka
Neuki narod moli za objasnjenje zbog čega navodite imena potpisnika,zar oni nisu stalno potpisani bez pokajanja,i jel se taj gospodin kome daju podrsku najzad odlucio jel se kaje ili ne i jel to oni potpisuju ,,pokajanje,,ili koriste jos jednu priliku za pojavljivanje u medijima,ta ajte molimo vas...

zlotvoric
Kad skupiš svu pamet ove Srbije dobiješ mućkalicu. Jer niko od nji se ne čuje dok se ne digne neka frka. A kad je potrebno istupiti pred narod i povesti ga onda se ti isti kriju iza partijskih moćnika. Zašto niko od ovih "pametnih" glava nije na nekoj državničkoj funkciji pa da on donosi odluke važne za narod. Lakše je dizati prašinu kada se opali po nekom njihovom nego se suočiti sa time da te pljuju, šamaraju i omalovažavaju. Svi bi oni svoj integritet da zadrže a niko leđa neće da podmetne. Zato i imamo ovakve odluke, nepromišljene izjave i čudna smenjivanja. Ali to je vlast. Uhvatite se u kolo pa odlučujte umesto da potpisujete tamo nake peticije.

Kolubara-014
Za ovih OSAM (8) godina koliko je Ugričić ''ravnatelj'' nacionalne biblioteke postojalo je barem 800 razloga da bude smenjen!
Valjda su konačno i ovi što ga smenjuju skapirali s kakvim čovekom imaju posla!

bio_nekad_srbin
Oglasili su se ljudi koji imaju svoje misljenje i kojima rezim jos nije isprao mozak. Drago mi je sto je tako i podrzavam slobodu misljenja. Na zalost, sumnjam da ce diktatori obustaviti progon na gospodina Ugricica.

čEDISLAV-54
Nema nazad,taj gospodin je rekao svoje.Onaj koji je na drzavnom budzetu i koga gradjani placaju mora da bude svestan kakve izjave daje,jer ima gradjana kojima su predsednik Tadic,i njegova svtost Irinej,dodik i svi ostali dragi ljudi,a ti gradjani su od svog poreza placali gospodina Ugricica,prema tome nema nazad.Treba provesti istragu i za te koji njega podrzavaju dali su i oni na drzavnom platnom spisku pa i njih smeniti.


nesa
Sta reci? čovek je sluzbeno lice i ima odogvrnost prema drzavi koja ga je postavila kao cinovnika, i to je kraj........Nije njemu ( Ugricicu) naredeno da podrzava proglas pisaca...............on je to kao individua uradio............medutim sloboda govora nije za ukidanje ...........ali nemozes ti da podrzavas nesto se podrzati nemoze......nije znao sta potpisuje? tj. znao je ali je imao je navodno primedbu?
U redu druze, ali sad nema kukanja.....

čitalac Blic-Online
Na jednoj strani politicka i kvazipoliticka, a na drugoj intelektualna elita Srbije. Ko je u pravu? Mislim, da je vlast jos jednom nepromisljeno, zaslepljena svojom moci, pomalo osiono i bahato zabila, po ko zna koji put - autogol.

Deki
Malo jace drustvo...sve"intelektualac do intelektualca".....sedam miliona obicnih gradjana je da on i takvi kao on jednostavno odu,negde,bilo gde,a ne da nam drze lekcije o tom kako mi nista neznamo,nismo shvatili poruku,kako smo mi divljaci,a svi drugi oko nas fini i zele nam dobro, a mi to ne shvatamo jer je to receno ovako a ustvari znaci onako i......

4xS
Ljudi, mogu da vam kazem, da je šSedska jedna od najtolerantnijih drzava na svjetu, ako ne i najtolerantnija...
Ovdje mozes da kazes sta god oces, mozes da urlas kroz grad do mile volje i da iskazujes svoje nezadovoljstvo,mozes da sjedis ispred parlamenta, ispred zgrade vlade, ma mozes da biras mjesto koje ti najbolje pase i niko te nece dirati... ali kad se dodje do prjetnje, e tu je STOP, za upucivanje pretnje bilo kome tu policija odma hapsi, jer prjetiti , to se ne smatra slobodom govora...

ex-demokrata-1
Ne slažem se sa forumom pisaca,trebao je biti smenjen kao što bi mu se desilo u svakoj drugoj državi,i to stvarno nema nikakve veze sa slobodom mišljenja !
Nikolaidisu treba zabraniti ulaz u Srbiju !

Ajzak
Nije ga trebalo samo smeniti, trebalo ga je i uhapsiti! Sta mislite kako bi prosao neki Amerikanac u Americi da je rekao da je teroristicki napad 11.9. bio human čin.
A ovi neka se stide sto su potpisali, jer to se ne zove demonstracija sile nego zloupotreba slobode govora.


branka k .
Дубравка Угрешић "kao i čelnici i članovi PEN centara iz regiona, trideset profesora i šefova katedri slavistike centralnih svetskih univerziteta, umetnici i naučnici."
- Ово се зове мешање у унутрашње ствари Србије.
Угричић НИКАДА није ни требало да буде управник Народне библиотеке Србије.

Bojan
Da li je moguce da se jos uvek raspravlja oko ovog coveka.
Kako ga nije sramota, da se i dalje pojavljuje u javnosti i isteruje neke pravdu, a dobro zna sta je uradio.

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар