21. 1. 2012.

Protest protiv napada na hip-hop kulturu i omladinu

U emisiji Olivere Kovačević "Да Можда Не: Музички идентитет Срба - свилен конац" sasvim neopravdano napadnuta je hip-hop kultura u Srbiji.
U emisiji čiji video zapis možete pogledati na sledećem linku, napadnuta je hip-hop pevačica Ivana Rašić (Sajsi MC) i njena pesma MAMA koja govori o sponzorušama i negativnim tendencijama u društvu. Sporni deo možete pogledati na samom kraju ovog video zapisa.


Pomenute su reč cenzura i zabrana ovakve muzike, što je neverovatno za jedan javni servis koji treba da ima više sluha za omladinu i za hip-hop kulturu koja je u poslednjih nekoliko decenija postala opšteprihvaćena kultura u većini zemalja u svetu. U pomenutoj emisiji, sasvim opravdano se govori o zaštiti tradicionalnih vrednosti i narodne muzike ali je neverovatno koliko državni servis i učesnici emisije nemaju ni sluha ni razumevanja za internacionalnu kulturu mladih koja je isto tako legitimna kao i tradicionalna kultura.
Poezin kao organizacija koja se bavi izvođačkom poezijom i hip-hop kulturom, želi da vam ukaže na ovaj nečuven napad na sve što nije tradicionalno i što učesnici emisije niti su razumeli niti im je preneto od strane voditeljke programa na pravi način.
Završetak ove emisije gde se napada omladina, hip-hop i vodi rat protiv omladine, je sramota za Srbiju!


Нема коментара:

Постави коментар