10. 1. 2012.

Ove godine bez nacionalnih penzija?

NACINALNE PENZIJE
(KOMENTARI čitalaca)


Marko Mihailovic | 09/01/2012 23:03
Koordinaciono odbor ja instrumentalizovan od strane Ljuljane Djuric i apsolutno sluzi za njene mahinacije

ha ha | 09/01/2012 23:26
Koordinacioni odbor umetnickih udruzenja je posluzio samo da odredjeni dobiju nacionalnu penziju, medju njima Ljiljana Djuric koja dozivotno predsedava. Uslovi i kriterijumi za nacionalne penzije udruzenja su odavno prosledila MInistarstvu kulture, ali se po njima ne postupa. Nisu problem kriterijumi nego komisije, ciji clanovi rade po diktatu interesa interesnih grupacija koje su ih birale. Toliko, a ova tema zasluzuje veci prostor.

Anna Anna | 10/01/2012 08:37
Za ovu godinu obavezno dodelite nacionalnu penziju: Zorici Brunclik (nesudjenoj ministrki kulture)..Sinanu Sakicu, Seki Aleksic, CECI (nacionalée)...i mozda Vesni Zmijanac. Ah, da, zaboravila sam Acu Lukasa.
Sve sama elita srpskog drustva.

Miloš Kikić | 10/01/2012 09:05
Predlažem "Politici" da pokrene širu društvenu akciju u prilog ukidanja ovakve institucije nacionalnih penzija kakva danas postoji u Srbiji. Čitajući danas imena ovogodišnjih kandidata čovek je jedino morao da dobije impuls da se krsti levom i desnom rukom, a onaj slabijih živaca da psuje na sva usta. Krajnje je vreme da se ova bruka i sramota zaustavi.
Ukratko - od 2012. godine, isplatu ovih penzija koje su ionako nezakonito dodeljivane, treba obustaviti i ne dodeljivati ih više do daljeg. Što se ono kaže "ko je jamio, jamio je" ali više nema! Zatim organizovati širu društvenu raspravu o kriterijumima i visini te penzije i izvoru sredstava za njih kao i zakonsko ( a ne uredbom) regulisanje te materije. Ništa od toga danas ne postoji.

Milena Pešić | 10/01/2012 11:15
Većina novina je objavila imena dobitnika nacionalnih penzija, bez ikakvog komentara, osim vas, koji ste se ipak, doduše stidljivo, malo osvrnuli na ovu "materiju". Šta reći, posle svih komentara čitalaca, koji su zapanjeni (takvih je 90 %), sem da je ovo ipak najveći skandal ove vlasti, verovatno nigde zabeležen.u svetu. Pa ovo ispada kao da neko iz državne vlasti (a delegirao je komisiji) deli poklone i vadi iz kese mukotrpno stečeni državni novac, koji je, gle čuda, ipak podosta ograničen, ali samo za neke. Nema potrebe za daljom pričom, već treba da se oglasi kompetentna javnost, pravni stručnjaci, Skupština, opozicija, da kažu narodu da li se slažu sa ovim, da bismo znali za koga da glasamo. Ovolika neodgovornost vlasti sigurno im nije preporuka. Ustvari, ovo nije neodgovornost, ovo je nenormalnopst, čak i da živimo u bogatom društvu. Rokfeler ne bi bio to što jeste da je delio šakom i kapom. Bio bi puki siromah.

(izvor --- POLITIKA, BG)

Нема коментара:

Постави коментар