8. 1. 2012.

Srbi su uvek bili buntovni, mi smo Džejms Din na Balkanu

(KOMENTARI ČITALACA)

::::milton
:::
Realno sagledavajuci nase odnose sa drugima u Regionu bez emotivne pristrasnosti, mislim da se ne zna ko je kome veci problem? Da li mi Regionu pa samim tim i Evropi ili svi oni zajedno nama. U svemu tome, dosta toga proistice i iz naseg svadjalackog mentaliteta koji se ispoljava od obicnog naseg sela pa do visoke politike.Takvi smo kakvi smo. Mi ne umemo sa drugima ali i drugi ne umeju sa nama.

Milos-Kikic
Zaista smo strašno buntovni! Bukvalno ceo svet se zbog nečega buni i u stalnom pokretu je, samo Srbi ćute i ne mrdaju a imaju mnogo jače razloge da se bune nego ostali. Džems Din je bio "Buntovnik bez razloga" a mi bismo bili buntovnici sa hiljadu razloga, ali samo sedimo i gunđamo a ne bunimo se uopšte ili sasvim retko i malobrojni.

:::Vlada:::
Nase danasnje stanje nema veze istorijskim licnostima koje spomenuste. Korupcija, neodgovorno upravljanje novcem od poreza gradjana, ko zna kakvo finansiranje stranaka, ne postovanje zakona, monopolski polozaj na trzistima... Ljudima postaje stran pristup eu, jer ce se sav novac od pristupnih fondova u ovakvom stanju stvari izgubiti kroz izradu dokumentacije (?!?!), angazovanje podizvodjaca podizvodjaca... Dok se ne bude jasno i bez dvojbe videlo kuda odlazi svaki dinar poreskih obveznika, ocekivani evri ce se izgubiti ko i do sad sto su.

Vladimir-M
Ne znam da li smo mi Džejms Din na Balkanu ali bi Dačić mogao da bude Džesi Džejms. Razlika bi bila samo u tome što je Džesiju Džejmsu trebao pištolj da bi iz banke izneo koferče dok su Dačiću doneli na noge. E da, zaboravih još jednu razliku, Džesija je za njegova dela na kraju stigla pravda dok Dačić danas deli pravdu po Srbiji.

Stevka
ovaj nam sad prica price o evropi a do pre neku godinu je bio veliki protivnik eu i pricao sve najgore o njoj. sad je otkrio ameriku. to samo u srbiji moze da neko preko deset godina prica jedno i vrslja po zemlji, pravi haos, a onda se preokrene, izadje pred narod i kaze da je to iz proslosti sve bilo pogresno i onda ponovo pocne da se pravi najpametniji i onako cinicno da nam prica bajke i gluposti. setimo se ovog sta je slobin prorparol sve pricao pre nego sto je poceo da raznosi kofere.
mislim da na sprskoj politickoj sceni devedesetih nije bilo odvratnije face sa primitivnijim izjavama u kojima je vredjao svakog ko ne misli kao oni i sloba.

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар