2. 1. 2012.

Leskovčanima Bregović preskup za Novu godinu

::: LESKOVAC :::

Goran Bregović će za Srpsku novu godinu nastupati u Leskovcu a tamošnja nevladina organizacija Narodni parlament pozvala je gradske vlasti i donatore da odustanu od skupog angažovanja poznatog muzičara.
- Pozivamo gradske vlasti da racionalnije troše novac Leskovčana i da pronađu jeftiniju i ekonomskoj situaciji primereniju alternativu. Pozivamo i donatore, koji navodno u značajnijem, ali nepoznatom procentu, sufinansiraju organizaciju dočeka Srpske nove, da novac usmere u humanitarne i druge aktivnosti - navodi se u saopštenju NVO Narodni parlament.
Kako oni tvrde, koncert Gorana Bregovića i njegovog "Orkestra za svadbe i sahrane" za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru na Širokoj čaršiji u centru Leskovca koštati zapravo 50.000, a ne 35.000 evra, kako je ranije saopšteno u kabinetu leskovačkog gradonačelnika.
U kabinetu gradonačelnika, međutim, navode da je interesovanje građana za koncert veliko i da se očekuje organizovan dolazak ljubitelja Bregovićeve muzike sa juga Srbije, ali i iz Makedonije, Bugarske i Slovenije.
(izvor ---- BETA)

Нема коментара:

Постави коментар