24. 7. 2012.

Hrana u Srbiji će biti preskupa

(komentari čitalaca)

Lucky
Dajte nam Nemacke cene i spasite nas bede...

f16
i bugarske plate :-)

anonymous
ili skupiti što više para i četvoro u auto da se deli benzin...
destinacija Segedin...

tako-je
to ce se i raditi, ko bude mogao da skupi dovoljno za put. Na nasu zalost, bice samo jos vise gladnih, oni koji imaju njima nije ni bitna cena, a onaj ko nema moze samo da umre od gladi, to se izgleda nikoga ne tice.

jacson
ja isao prvi put pre pet dana,jedna rec ODUSEVLJEN.islo nas cetvoro platili po 1.500 za gorivo,ono najskuplje smo sipali...prvi put napunio frizider,vratice mi 51 e na 250 e kupovine,sve stvari vrhunskog kvaliteta...oni se sa nama ovde zezaju

zemunac
Bolje a i blize je Temisvar,ja sam isao,nas 4,podelili plin,nema putarine,samo platis 3e vinjetu rumunsku za 7 dana.I brzo se stigne,put je dobar.Najveci trzni centar u istocnom delu evrope,vredi samo tako.Julius se zove.Blizu centra samog u temisvaru.

žika
Mangupi su svojevremeno tražili svetske cene za naše proizvode . U međuvremenu smo dostigli nivo svetskih cena i odavno ih prešišali .
E sada je red da opet tražimo svetske cene , plate neka su i naše !

bezimeni
Svi znamo da ce hrana biti preskupa,ali je i svima jasno da drzava nije uopste reagovala po pitanju robe,kao npr.psenice gde su rezerve kasno izasle sa cenom,napravile pometnju na trzistu,zato je i bio mali odziv.Poljoprivredni proizvodjaci licitiraju robu u "nebesa",jasno je da trud i ulozeno treba biti naplaceno,mene interesuje kolika treba da bude cena brasna,a onda hleba,ako je danas cena psenice tolika,kolika jeste i koja ce biti krajnja cena kukuruza obzirom na sušu ???
A, najvise me interesuje sta ce drzava da uradi po tom pitanju ?!

Miki
Kakva suša u Srbiji,pa zar ne čujete prognoze naših kompetentnih meteorologa da su u Srbiji kiše i pljuskovi svakog vikenda i da je ova čitava sedmica u Srbiji kišovita.
Povrtari ne treba da zalivaju bašte, ratari će,zahvaljujuću padavinama,imati odlične prinose kukuruza,soje i šećerne repe.Imamo jako pouzdane informacije o vremenu!!!


ANA
Kako prosipaju pamet, da čovek ne poveruje. Mi obični smrtnici nismo znali da će sve biti skupa (sada kao nije) da nam stručnjaci ne saopšte. Upotrebite tu svoju pamet, mudrost, položaje i šta već pa da lakše preguramo sve to. Istina da je suša ali ne živimo u Sahari.
Kod nas će poskupeti i kafa pod izgovorom da nije bilo kiše.

Sanja
Kako ste vickasti. Na sva zvona objavite seljaku, koji kao ne zna da je bila sušna godina, pa on se onda doseti da podigne cenu. Kao nikad je nezaposenost po Srbiji u privrednom sektoru, u državnoj upravi su pljuštali otkazi, a kod privatnika radi mali broj mučenika. Zato je i orijentacija radnika bila da se vrate na njivu, gde su puno radili. Hrane za Srbiju ima i previše, jer su svi izvan Beograda proizvodili i za sebe i za prodaju. Hrane nema dovoljno izvan, pa tamo cene treba da su veće. Da li je moguće da tako nepromišljeno duvate cene poljoprivrednih proizvoda bez potrebe i to za sopstveno tržište. Pa ne mislite valjda da ja treba da polatim cenu paradajza koju bi platio Afrikanac i to ovde na leskovačkoj pijaci koja ne može da proda količine, pa ih vozi, izvozi. Razmislite kad pišete, pojasnite takođe šta ste mislili. Vi kao da se ne hranite u Srbiji. Alo, pa ja ne kupujem u Nemačkoj, već u zemlji koja je najviše proizvela poljoprivrednih proizvoda. Klima se trajno promenila. Suše će tek biti. Je l to znači da gladujemo. Država najbolje da izveze krompir i pasulj po tri puta većoj ceni, da zarade seljaci, onda da ga uvezemo, da ga plate građani. Ima li to ikakvog smisla. Jedino da i od toga krenemo da pravimo robne rezerve.Svašta!

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар