4. 7. 2012.

2,9 miliona dolara

(komentari čitalaca)

avp
koji ce mu 3 mil.
Brate ja ne znam kako to potrosit za 3 godine, a ne za 6 meseci.

xm
au, da li je objavljivanje zvanicnog vladinog dokumenta uopste legalno ili to nikog nije briga?

Snimam-situaciju
7 miliona.Ok.Da vidimo.Sa jedne strane imamo ovo trosenje para bezveze,niko da kaze(jer nema sta da kaze)sta dobijamo predsedavanjem.Makedonija je to isto bila i sta se desilo?Ko zna koliko jos ovakvih bisera ima poput Z.Tomic i V.Jeremica,tabadzije iz USA diskoteke? Sa druge strane,malo pa citamo ispovest neke porodice kako im drzava nije pomogla oko puta i uslova lecenja u inostranstvo radi presadjivanja organa nekoj mladoj osobi,vrlo uspesnoj do bolesti.I u pitanju su skoro stostruko manje novcane vrednosti. Zalostan smo mi narod, jadan, bedan,ponizen,osramocen.A najteze se sprema u vidu najsiromasnijeg u Evropi za par meseci.

Transparentno
Od 2012. godine je prošla već polovina. Znači, za celu godinu bi bilo 5,8miliona $, a nikako da saznamo kako će nam to biti bolje od tolikog troška...!?

Uspeh-košta
Sve uspesne drzave snose velike terete u procesu razvoja. Tesko je biti u klubu gde je standard merilo, a clanarinu placaju porezne platise. Da se ne varamo, clanstvo u NATO, G7+1, EU, UNESCO, FAO itd. uvek prvo kosta clanice. Zatim je pitanje dobiti, kroz mere i drzavne ugovore, koje ce pruziti posao industriji itd. Diplomata sa pozicijom koju je g.Jeremic aplicirao, vezana je sa ispunjavanjem obaveza koji takav posao namece. Dobro je pitanje, kako mogu savetnici iz Srbije doprineti radu g. Jeremica, ako nisu specijalizovani za problematiku posla. Da li ce se i oni u toku godinu dana "uciti zanatu", ili od vece pomoci moze biti diplomatska misija sa ambasadorom Srbije u UN? Obzirom na finansijsku krizu koja je u Srbiji, g. Jeremic ne bi trebao imati veca primanja od ambasadora Srbije u SAD, plus logisticka podrska.
Prema odluci donesenoj i objavljenoj u sluzbenom listu, mi gradjani Srbije (iako se nismo pitali), pozitivno smo resili i ovaj problem.

Orvel
@Uspeh-košta :
Dosao sam do druge reci Vaseg komentara i dovoljno mi je jer Srbija je sve samo nije USPEšNA a da je drzava jos se da i razgovarati. sa ovakvim stepenom razvoja,diplomatska mreza je rasipnicka.Danas nema ambasadora bez par savetnika a svaki jos po par savetnikovih savetnika.
Ekonomski savetnici pri ambasadama su mesta za smestaj stranackih poslusnika i za zemlju Srbiju su bespotreban trosak.Da je samo to .....

Pedja
Pa naravno da su mu odobrene pare. Pa Nata (supruga VJ) mu je nedavno otisla u Njujork da trazi stan. Nije valjda otisla da placa iz sopstvenog dzepa. Ali drago mi je da je ovo objavljeno da se vidi da Jeremic koristi muku sopstvenog naroda i Kosovo samo kao pokrice za svoj zivot na visokoj nozi. Dobroje da se vidi i kako manipulise i kako je spreman i da nas laze i da kaze da troskovi nisu opredeljeni. Kada je neko ovako nemoralan kako mislite da moze da dostojno reprezentuje svoju zemlju u UN? Najmanje sto bih ucinio je da povucemo njegovu kandidaturu a da ne kazem da bi trebalo i da odgovara za zloupotrebu sluzbenog polozaja.
Nije u redu tako nesto raditi ovoj siromasnoj zemlji.

Ne znam da li ste vi nepismeni pa ne umete da protumačite lepo ove zagrade. U zagradi lepo piše ''lična primanja i drugi rashodi predsedavajućeg generalnom skupštinom UN i njegovog pratećeg stručnog tima za period jun 2012 - oktobar 2013 ''
Ne znam šta ovde nije jasno... kakvih 7 miliona pominjete...

laganini
Ma nek potrosi i 70 mil. ako ce to imati rezultat za bolji zivot u Srbiji, ali čisto sumnjam...
Tako da je to samo jos jedna rata kredita za nase potomke. Bio bih srecan da nisam u pravu!


hhh
Msm da ste ovo pogresno povezali.
ODOBRAVAJU se finansijska sredstva u iznosu 2 914 840 USD za pokrice troskova u periodu jun 2012. - oktobar 2013. , u 2012. godini. Znaci odobrena su sredstva u 2012 godini za trosove u tom periodu navedenom gore u tekstu.A potrebna finansijska sredstva za pokrivanje troskova u 2013. godini bice OBEZBEDJENA u budzetu za tu godinu.Znaci sredstva su odobrena u 2012. godini u iznosu od 2 914 840 USD za period jun 2012. - oktobar 2013.A bice obezbedjena (tj. data , placena , itd.) iz budzeta za tu godinu , znaci za troskove iz 2012. iz budzeta 2012. za troskove iz 2013. iz budzeta 2013.Sto dalje govori da je ukupan trosak 2 914 840 , a ne 7 i vise miliona dolara.Odobrena , obezbedjena dobro pogledajte te reci. "ODOBRAVAJU se finansijska sredstva u iznosu od 2 914 840 USD za pokrice troskova predsedavanja 67-og zasjedanja Generalne skupstine Ujedinjenih nacija (licna primanja i drugi rashodi predsedavajuceg Generalnom skupstinom Ujedinjenih nacija i njegovog prateceg strucnog tima za perido jun 2012. - oktobar 2013.) , i to u 2012. godini. Potrebna finansijska sredstva za pokrivanje troskova predsedavanja Generalnom skupstinom Ujedinjenih nacija u 2013. godini bice OBEZBJEDJENA u budzetu za tu godinu." Ja mislim da je rijec u ukupnom trosku od 2 914 840 USD za obje godine samo sto ce one biti placene iz budzeta za trenutnu godinu naravno.
Ne znam jesam li ovo fino objasnio ali valjda ce neko skontati o cemu pricam.

BuNT
@hhh :
Nazalost, mislim da niste u pravu, i bojim se da ce troskovi biti upravo 7,7mil! Lepo pise da se "finansijska sredstva u iznosu od 2,9 mil. $ odobravaju za pokrice troskova predsedavanja Generalnom skupstinom un, i to u 2012.god" Znaci, akcenat je na toj poslednjoj sintagmi (delu recenice na samom kraju) sto jasno govori da su ti troskovi predvidjeni i sredstva odobrena za 2012-tu!
Ima prostora i za ovakvo i za onakvo tumacenje, ali kakve smo srece, bice na kraju nepovoljan "Zakljucak" po nas, i ona druga cifra kojom se spekulise:-(

Jelena
Sramota... U zemlji gde je opsta besparica , gde ljudi nemaju hleb da kupe , a nemaju ni za lecenje... Među tim osobama su i deca koja cekaju za operaciju zbog toga sto nemaju dovoljno novčanih sredstava za istu.
Stvarno sramota , užas.

Aleksandar-Gebauer
Pare ili jare?
Srbija se besomučno borila da dobije mesto precedavajuće u OUN i time diplomatskog prestiža koje to mesto sobom donosi. U isto vreme bi da to neko odradiiz neke male kancelarije u Obrenovcu, putem e-mejlova (telefon je isto skup!). Toga nema nigde. Zna se vrlo dobro koliki su tu troškovi, jer nisu ni Jeremić niti Srbija prvi koji tu kancelariju u NY osnivaju. Ulaze u razrađen sistem, gde postoji i uhodani protokol. Zna se koji su kadrovi potrebni, koliko uposlenih, kakvi su troškovi PR-a itd. Prestiž košta.
Srbija je o tome trebala da misli pre nego je počela da se grabi oko te fotelje u OUN.

Murat
Predlazem da se svi kadrovi DS kandiduju za najvise svetske funkcije, kako ne bi zalili za vlascu, a da im Vlada Srbije odobri svakom po 10 miliona € za troskove, njihove i njihovih savetnika. U avetnike obavezno da imenuju supruge, decu, unuke , oceve , majke i jos po nekog rodjaka.
Ocigledno je da Srbija ima djutture para, a njim onda ne bi manjkao osecaj za vlast.

Miladin
Neka neko kaze kakvu ce Srbija korist imati od toga sto ce ovaj po svemu sudeci ekstremno ambiciozni momak biti predsedavajuci UN. Da li iko zna kako su se zvali predsedavajuci UN bar u proteklih nekoliko godina? Ja ne znam, niti sam ikad cuo da je tu funkciju iko pomenuo.
Najvazniji su Savet bezbedbosti i generalni sekretar UN.


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар