21. 7. 2012.

Alisa Marić i Bratislav Petković ministri sporta i kulture

(komentari čitalaca)

miki
nisam simpatizer niti jedne stranke, ali za bracu,kojeg znam jos iz detinjstva kao prijatelja moga oca,mogu da kazem samo reci hvale. pametan i mudar izbor naseg predsednika.
p.s oduvek su mu bili njaukusniji kolaci.

bre
Greška!
On nije moj predsednik! On je predsednik onih malo vise od 1500000 koji su glasali za njega! Nije moja greska sto je izborni zakon toliko glup, da i manjina moze da izbere predsednika!
Da je za njega glasalo bar 50% biraca, bila bi druga prica! Ovako.

mletak
pa ja sam veci kolekcionar i moje kolekcije sigurno vise vrede, magistar sam, pa ne mogu da budem ministar. Ova vlada ce biti plac majke bozije. Kao sto sam rekao dala baba dinar da udje u kolo a dva da iz kola izadje.

SMART-RIVER
Председник не одређује министре, него мандатар Дачић! Председник НИЈЕ чак ни члан странке које са СПС чини владу! Или и ти знаш да је фактичко стање такво да се Тома за све пита! А тадића сте сви пљували због тога!
Све је исто само њега нема!

Wu
Ko lupa minuse taj ne zna nista o Braci. Stari beogradjanin, pozorisni reziser, ima svoje pozoriste i muzej automobila, izuzetno obrazovan i kulturan covek.
čovek za postovanje.

Srdjan-5882
Podrska gospodinu Petkovicu. Ako je neko detaljan i posten to je on. Lepa vest konacno iz politike!!!!

Pedja
Braca je divan covek, nadam se da ce napraviti pomak u srpskoj kulturi i da ce bitne institucije kao Narodni muzej, Muzej Savremene Umetnosti i Narodno pozoriste zasijati, kao i da ce se zaustaviti gasenje kulture u provinciji.
Alisa je bila sampion, nije je dugo bilo - nadam se da poznaje stanje u sportu i da mora da gradi od osnove jer je sve korumpirani i komercijalizovano.

Vaske
Nikada u istoriji Srbije, ili drzave koje je Srbija bila deo, ministar sporta nije bio neko sa zavrsenim fakultetom za sport odnosnom DIF-om. Alisa kao vrhunski sportista apsolutno ima kompetencije za takvo mesto.
želim joj svu srecu u radu i puno uspeha.

Pcelica
Želim im, a samim tim i nama bolje dane za te dve oblasti. Nadam se da će bar ovaj ministar shvatiti da su u Beogradu potrebne galerije kako bi naši umetnici mogli da zarađuju za život. A da stranci ne dolaze samo zbog ludog provoda, već da mogu nešto od umetničkih dela da kupe, da posete muzeje i da ponesu drugačiju sliku osim one da je ovde sve dozvoljeno što kod njih nije...
(...)
Ima izložbenih gradskih/državnih galerija gde su zaposleni ljudi koji su još u prošlom milenijumu i to u debelom 'ladu socijalizma! Ne znaju da i od umetnosti treba i može da se živi, a i navikli su da ih grad/država plaćaju za sedenje i kafenisanje, pa radili ne radili - dobijaju platu...
A stranac može da iznese sliku uz dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, plaćanje takse, a i sve t traje nekoliko dana - što je još jedan problem i za umetnike i za ono malo galerija koje PRODAJU umetnička dela...

umetnik
u beogradu ne postoji skoro ni jedna relevanta galerija/ komercijalna koja je deo svetskog umetnickog trzista. galerija zvono tu i tamo i to je sve!
ne vidim razlog da je ne moguce kupiti neki rad i izneti ga iz zemlje, ako bi postojala dobra poslovna galerija ona bi sredila potrebna dokumenta doticnom kupcu:) tako da gosn. tom, vi ne lupetajte:) .. mada novi ministar ne obecava, daleko je srbija od bilo kakvog dobro organizovanog sistema koji podrzava savremenu umetnost.. vostane figure, ikone i slicne djakonije verovatno ce novi ministar podrzavati vrlo rado.. ali i vecina neobrazovanog srpskog drustva jedino sposobnog da pametuje :)
pozdrav

Hm
Hm, ikone đakonije?
Ja ne znam gde ste se Vi školovali, ali u svetu se ikone cene kao umetnička dela...Da se ne shvatimo pogrešno, Srbija je daleko od podrške savremene umetnosti, ali to što u isti koš stavljate voštane figure i ikone, i pri tom ih nazivate "đakonijama" je vrlo... smešno (opet, da se ne shvatimo pogrešno, uloga ikone u jednoj religiji u ovom kontekstu je potpuno nebitna).
Izgleda da i Vi spadate u tu većinu "neobrazovanog srpskog društva jedino sposobnog da pametuje". :)


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар