26. 7. 2012.

Kamerom miri četnike i partizane

(komentari čitalaca)

Vera
To se nikada ne moze desiti,jer komunizam je prosto neprihvatljiv iz pozicije savremene civilizacije.Ma koliko nostalgije izazivao kod odredjenog broja ljudi, to je jednostavno prevazidjeni poredak na planeti.I ne samo zbog toga,vec zbog sve nepravde i zla koje je sa sobom doneo.Jer da se pokazao kao dobar,human,pravican i t.d.za sta je slovio, ne bi ga napustile tolike drzave,a ne bi bilo ni svih tragicnih posledica koje je sa sobom doneo.


Arkas Kosta Kaski
To na šta vi mislite nije bio komunizam, pravi komunizam je napredan društveni poredak.

dnk
U pravu si,danas nema nepravde i zla duplo vise,dobro ,humanost,pravda na svaki cosak,danas cvjeta cijeli svijet ,ovaj sistem nije u krizu.
što izaziva komunizam nostalgiju kad je bio toliko los?

Ajax
: A ovaj danasnji kapitalizam je jako pravedan,sa devedeset posto siromasnih i sacicom bogatih koji kroje sudbinu svih nas. A sto se zrtava tice bojim se da ih je kapitalizam odneo mnogo vise i da je sve ovo uvod u neko novo modernije robovlasnicko drustvo. E zato sam ja komunista jer mislim da covek i briga o njemu treba da budu ispred novcanih,materijalnih i svih drugih koristi!!!
BANDIERA ROSSA LA TRIUMPHERA E VIVA COMUNISMO E LA LIBERTA!!!

KOMINTERNA
Radoše (Bajiću),
nije važna ni desna strana, a ni leva strana. Obe bole ako ih zakačiš. Ono šta nam je važno je istina i zašto smo ovde dogurali gde smo sada. Možda si pre ove trilogije i gradjanskog rata trebao da napraviš uvod - razlog, koji je doveo da se narod ovako drastično podeli u Srbiji i okrene jedan protiv drugog. U bogatoj i seljackoj zemlji gde nije bilo puno proletera, ne radnika i dzabalebaroša i u kojoj komunizam nije smeo nikako da se zapati.

George-Carlin
Bogata, seljačka zemlja- mi pričamo o Srbiji, gde je seljak išao u nadnicu jer na onoj bedi od zemlje, par hektara, nije mogao da proizvede dovoljno da pregura zimu? Četvrtina nesposobnih za vojsku, mahom zbog posledica neuhranjenosti, da li je to bogata zemlja? Srbija nikada nije bila bogatija nego u komunizmu.
Sada gori, a Radoš se češlja...

nejednako-jednaki
Dzaba mu. Partizani i cetnici jesu izjednaceni pred zakonom ali ceo svet zna ko je dao (daleko) veci doprinos borbi protiv okupatora..
i pored toga sto Zapad ne voli Partizane zbog komunizma/socijalizma

justice
citam komentare i ne mogu da verujem koliko je narod cinican, "upucen u istoriju" i koliko mu se ama bas nista ne svidja kad neko nesto radi. Nisu nama krivi politicari i ideologije. zbog VAS takvih cinicnih sklupcanih u cosku smo tu gde smo.
Radosu sve pohvale na ovom velikom i zahtevnom projektu.


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар