17. 9. 2015.

«Nemam da platim i neću da platim» u teatru Le Studio


U petak  i subotu (18.9. i 19.9.2015.) u 20 h u teatru Le Studio se izvodi politička komedija : "Nemam da platim i neću da platim".


Tekst komada je napisao italijanski pisac – Dario Fo, sedamdesetih godina. Trupa Le Studija ga je u potpunosti adaptirala u današnji kontekst, fokusirajući se na sudbinu dve radničke porodice koje su u procesu sumniivih privatizacija ostale bez posla i statusa. Suočeni sa egzistencijalnim problemima i nepravdom, traže način da prežive. U svemu tome poštujući jedni druge i sebe same.

Predstava je nastala iz potrebe mladih umetnika da isprovociraju kritičko mišljenje o realnosti koja nas okružuje. Govori o poziciji svakog od nas i političkoj sredini u kojoj živimo. Navodi publiku da se smeje sebi i svojoj bedi, svom osećaju nemoći, arogantnosti političara, pohlepi najbogatijih. Iz teatra nam kažu: „Smejmo se - jer zašto bismo plakali? Šta drugo preostaje? Da li postoji momenat kad zaista smemo da odustanemo od borbe i pomirimo se sa tim da nema nade? “

Le Studio je nastao sa ciljem da pored negovanja umetničkog u pozorištu, deluje i društveno odgovorno. Sa tim ciljem ovo nezavisno pozorište pristupa izboru tema predstava, koje su često političke i uvek aktuelne, neguje pozorište „za svakoga“: visokih umetničkih zahteva, a u isto vreme razumljivo svima, i deli ga sa publikom u intimnom prostoru, zamišljenom kao mesto gde se gosti osećaju kao „kod kuće“ i gde se dijalog pokrenut predstavom nastavlja i nakon izvođenja u opuštenoj atmosferi sa umetničlim timom.

Teatar Le Studio postoji zbog vas. Poziva vas da dođete i otkrijete ponovo da volite pozorište!

Više informacija o repertaru možete pronaći na: www.lestudio.rs

Informacije i rezervacije:
+381 64 187 17 31
lestudio.kpf@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар