23. 9. 2015.

LICEULICE NOVI BROJ: Oni koji se ne pokreću, ni ne znaju da su okovani!

Na ulicama je novi, dvadeset i šesti broj magazina „Liceulice“!

Tema kojom smo se u novom broju dominantno bavili je nova levica i mogućnosti za artikulaciju novih levih politika, kako na jugoslovenskom, tako i na globalnijem nivou. U ovom broju možete pročitati i odgovore na anketu koju smo sproveli u širokom krugu levičarskih aktivista u kojoj su naši sagovornici govorili o brojnim važnim temama kao što su antifašizam, jugoslovensko nasleđe, o odnosu između teorije i prakse i sl.

U dvadeset i šestom broju magazina možete naći i intervje sa piscima Viktorom Ivančićem i Igorom Štiksom, tekst Saše Dragojla u kojem promišlja o tome koji bi bio najmanji zajednički sadržalac svih subjekata zainteresovanih za levičarsku politiku i praksu, kao i tekst Stefana Slavkovića u kojem objašnjava zašto je negativan odnos tzv. „intelektualne elite“ prema narodnoj muzici, u stvari, jedna vrsta klasnog prezira. U novom broju naći ćete i tekstove koji se bave čitavim nizom važnih i zanimljivih tema – od predstavljanja organizacije Levi Samit Srbije preko tekstova koji iz različitih perspektiva obrađuju izbegličku krizu pa sve do tekstova koji problematizuju zloupotrebu prirode u interesu krupnog kapitala. A u našoj fotogaleriji možete i videti sjajne fotografije Igora Grubića, nastale u okviru serije „Anđeli garavog lica“.

Takođe, i u ovom broju nastavljamo sa našom novom rubrikom „Pismo meni mlađoj/mlađem. U prethodnim brojevima sa sobom mlađima dopisivali su se Svetlana Slapšak, Ivan Čolović i Ljubomir Živkov, a u novom broju vam s ponosom predstavljamo tekst/pismo sebi mlađem pisca Davida Albaharija.

 Hvala što nas čitate!
Redakcija LICEULICE

Нема коментара:

Постави коментар