2. 9. 2015.

Ministar Tasovac izbrisao Niš


Nišville džez festival poziva ministra Tasovca da uplati budžetu grada Niša 3 miliona dinara odobrenih 2013. godine za sufinansiranje Nišvila od strane prethodnog ministra Bratislava Petkovića.
Ukoliko ne planira da postupi po rešenju broj 644-00-51/2013 -01 od 16. 08. 2013.g. kojom je tadašnji ministar Petković odobrio Gradu Nišu tri miliona dinara za sufinansiranje Nišvilla, Nišvil poziva ministra Tasovca da o tome konačno pismeno obavesti Grad Niš koji je zvanično primalac sredstava, kako bi se stekli uslovi za pokretanje tužbe nadležnom sudu,  a shodno preporuci zastitnika gradana Saše Jankovića. Podsećam da je Tasovčeva Odluka o poništaju Petkovićeve Odluke, dostavljena samo Nišvilu, a ne i Gradu Nišu, te shodno tome nema pravno dejstvo, kaže direktor festivala Ivan Blagojević.
Inače,  Nišvil je u poslednje tri godine dobio od Ministarstva  kulture ukupno jedan milion dinara i to za ovu godinu, a samim potpisivanjem ovogodišnjeg ugovora, Nišvilu je priznat je status festivala umetnicke muzike i prestali su da važe razlozi za poništaj Petkovićeve Odluke. 
Blagojević smatra da je Niš gotovo izbrisan od strane Ministarstva kulture i da je, čak iako se po strani stavi činjenica da predstavnika Ministarstva već godinama nema na Nišvilu – nedopustivo da jubileju 50 godina Filmskih Susreta ne prisustvuje nijedan predstavnik Ministarstva, nevezano od toga da li su prethodno dodeljena  sredstva utošena opravdano ili ne. Sam ministar Tasovac je u celom svom mandatu samo dva puta bio u Nišu. Jednom na sednici Vlade u Nišu i drugi put na Svetosavskoj Akademiji gde je pre bilo mesto ministru prosvete.


Нема коментара:

Постави коментар