16. 9. 2015.

U PRODAJI JE ZLATNA KOLEKCIJA GARAVOG SOKAKA


Na  "Zlatnoj kolekciji" Garavog sokaka nalazi se čak 40 pesama, na dvostrukom CD-u, u izdanju Croatia recordsa.
Zlatna kolekcija je presek jedne bogate i duge karijere kroz originalne snimke i pažljivi izbor tamburaških verzija pesama. Na prvom CD-u nalaze se pesme iz 25 godine duge diskografske karijere, među kojima su "Teci teci Dunave", "Skeledžijo", "Biće bolje ako budeš tu", "Ko te ima taj te nema", "Kad su stvari same" i mnoge druge. Na drugom CD-u se nalazi 20 studijskih snimaka s najboljim tamburašima Vojvodine, koji su direktni naslednici škole Janike Balaža, iz sastava Ad libitum i Goranom Bregovićem, u čijem studiju je zaokružen ovaj materijal.
„Garavi Sokak od Zlatne kolekcije očekuje to da nas se publika u Hrvatskoj, pa i u celom regionu, pre svega seti, a onda i čuje izbor od 40 pesama, sa 10 autorskih albuma, nastalih u proteklih 25 godina rada. Život je napisao jedan krug. Sve je počelo u Jugotonu 1987. godine.  Sećam se jutarnjeg voza kojim smo stigli u Zagreb noseći prve demo snimke gospodinu Siniši Škarici. A evo sad, posle milion kilometera, objavljujemo Zlatnu kolekciju za Croatia records. Verujem da će se naći oni kojima će se naše pesme  svideti“ – rekao je Bane Krstić.
O Garavom Sokaku cenjeni kritičar Petar Popović zapisuje: "Garavi Sokak je u prostorima izvan Panonije nedovoljno znan i prepoznat. Jedna od onih priča kojima istorija nije išla na ruku. Grupa vuče korene iz novosadskog sastava Pa šta! poznatog po dobrim verzijama pesama Bijelog dugmeta i Beatlesa. Izlazak benda na veliku scenu sa svojim materijalom nije bio najsrećniji, jer se sumrak Jugoslavije i ogromnog diskografskog tržišta poklapa s godinom objavljivanja njihovog prvog albuma. Od tada, kao što je Dunavom proteklo mnogo vode, nebom promarširale divizije oblaka i što smo precrtali toliko kalendara, puno toga se izdešavalo sa Garavim sokakom. Snimili su još 12 albuma, pesme im se našle na raznim kompilacijama, a uz osnivača, vođu i autora Baneta Krstića, postavu su činili brojni muzičari. Garavi sokak je u međuvremenu osvojio mnoga profesionalna priznanja i poziciju odanih čuvara tananih ravničarskih osećanja. Istovremeno Bane Krstić je izborio teško osvojivu poziciju. Našao je svoje posebno mesto uz neprikosnovenog Balaševića, uz to je autor najvećeg hita u ovom veku ("Ko te ima taj te nema"), održao grupu kroz sva iskušenja i uveo svoje pesme u kafane i čarde, a da nikad u kafani i čardi nije svirao".
"Ovaj izbor pokazuje da tamo gde vam u srcu, najvećoj prestonici ličnih emocija, stoluju neokrnjene pesme Dedića, Bregovića, Topića, Hasanefendića, Štulića, Houre, Đorđevića, Lošića, Stipišića, Predina, Arslanagića, Rundeka, Balaševića ili Bajagića, valjalo bi naći komadić nezaposednutog intimnog prostora za čudesnog Šeširdžiju. Njegove uklavirljene ispovesti to zaslužuju"- zaključio je Petar Popović.

Zlatnu kolekciju Garavog sokaka po ceni od 950 dinara, možete kupiti u Jugotonu (Nušićeva 27).

    iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1020621498
    Amazon: http://www.amazon.com

Нема коментара:

Постави коментар