16. 1. 2012.

OtPis - radionica kreativnog pisanja

::: ZADAR :::
Što je OtPis?
Otpis potraživanja? Otpis kredita? Otpis sitnog inventara? Otpis dugotrajne imovine? Smanjenja vrijednosti bilance? Rashodovanje? Oprost duga? Amortizacija? Financije? Salda konti? Recesija?
Neeeeeeeeeeee!!!

OtPis je
Otvorena radionica kreativnog Pisanja u Gradskoj Knjižnici u Zadru!


Vrijeme i trajanje:
Radionice će se održavati jednom tjedno u večernjim satima u prostorijama Knjižnice.
Ciklus radionica sastoji se od osam termina po devedeset minuta.
Radionice počinju u veljači 2012.
Radionice su besplatne.

Prijave i upisi:
Prijave se šalju na adresu elektroničke pošte: zelimir.peris@gmail.com
Prijava mora sadržavati ime, prezime i jednu ili dvije priče polaznika. Polaznici trebaju poslati priče na kojima žele raditi, poslane priče će se na radionicama obraditi, unaprijediti i razvijati.
Broj mjesta na radionicama je ograničen.

Cilj i opis radionica:
Cilj radionica je upoznati polaznike s tehnikama i iskustvom pisanja, te osvijestiti ideju pisanja i potaknuti polaznike na literarno stvaralaštvo i aktivno promišljanje književnosti.
Radionica obrađuje tehnike pisanja proze s posebnim težištem na kratkoj priči. Kroz radionicu će se proći sve različite vježbe primjene proznih sredstava: osmišljavanje ideje, izvora, kompozicije, pripovjedne strategije, ciljevi, artikulacija autorskog glasa, elaboracija likova i odnosa, razrada prizora, opis, dijalog, govor tijela, komentar i ostalo.
Polaznici će zajedno evaluirati tekstove, njihov učinak i vjerodostojnost. Od polaznika će se očekivati pisanje kućnih radova i aktivno sudjelovanje u komentiranju.

Organizacija:
Voditelji: Želimir Periš i Staša Aras
Udruga za kulturu Parampion
Zadarski Pisci - ZaPis

Write-off!

Нема коментара:

Постави коментар