8. 1. 2012.

Penzije razdora

NACINALNE PENZIJE
(KOMENTARI čitalaca)

Milivoj Cangalovic | 08/01/2012 03:05
Ljiljana Djuric se petljala oko ministarstva iskljucivo radi penzije.Sve ostalo su prazne price. Ljudi da li znate jednu jedinu njenu ulogu!

Sloba M | 08/01/2012 03:46
Slazem se, mozda je ideja Predraga Markovica, ministra kulture prihvatljiva.
Onda se ne bi dogadjale Bezocne eliminacije, kako citam, u slucaju Bozidara Damjanovskog,
koji ima, vec 2 decenije status Istaknutog umetnika, plus pregrtst stranih i domacih nagrada.
Znaci ucinjena je velika nepravda, od strane NESTRUCNE komisije, i kako to lepo kaze Hristic:
"Pevaj, sviraj gluposti i nemoj za pojas da zadeneš, dodaćemo vam „bakšiš”
vodi neminovno daljem srozavanju nase kulture....

Gavrilo Teodor | 08/01/2012 07:26
I kod nacionalnih je na delu srpski način nameštanja i prtežiranja svojih. O onome što prethodi Nagradama i trgovini sa Nagradam se godinama piše i nekom ništa. Sve je postalo bezočna trgovina i promovisanje vrdenosti "Udri brigu na veselje..." O nezajažljivosti, o pohlepi "svetskih" velikana koji su iz inostranstva došli da od sirote majčice Srbije uzmu nacionalnu penziju, šta reći. Šta reći o povlašćenima kojima ne treba delo već "veza". Ali, da li se boje Boga, da li je Srbiji potrebna i ova bruka da se i kavanski pevači vozdižu i promovišu u velikane. Zašto? I kome je potrebno da šakom zrnevlja zavadi tzv. umetnike.

Мирко Грбић, Бањалука | 08/01/2012 10:27
У Србији је све ..."Вози Мишко ", па зашто би и националне пензије биле изузетак....Вози Мишко...!

Ivan D | 08/01/2012 11:15
Treba pojasniti model Francuske akademije koja ima fiksiran broj od 50 "besmrtnika": samo pedeset akademika u državi od 62 miliona stanovnika! Drugo, nisu u pitanju "beli mantili", već sve moguće profesije u nauci, kulturi i umetnosti!

Моћ изражена недостатком принципа | 08/01/2012 11:47
Све што је у домену академског и људског, надвладаше гномци и пигмејци. Данте би се постидео српског круга који се зове БЕЗДНО.

Ko traži odlikovanje, nije ga zaslužio | 08/01/2012 12:04
Niko ko traži priznanje (odlikovanje, unapređenje, privuilegovanu penziju...) nije ga zaslužio. Ko zaslužuje priznanje, tome nije do priznanja.
Nacionalne penzije, kako su kod nas zamišljene i kako se dodeljuju, su potpuna besmislica, i treba ih ukinuti. Psebno zato što je najveći broj korisnika ovih penzija bolje stojeći deo naroda. Umesto naciuonalnih penzija, treba povećati minimalne penzije, jer su one zaista mizerne.

(izvor --- POLITIKA, BG)

Нема коментара:

Постави коментар