23. 1. 2012.

Ogoljeni strah od izgovorene reči

(KOMENTARI ČITALACA)


Radojaš | 23/01/2012 09:20
Ne razumem paniku NVO i ostalih intelektualaca zbog smene srećnog Sretena. Čujem da je uman i prepametan. Nema frke. Neka sada lepo zivi od prodaje svojih umnih knjiga. Kada SPO i LDP preuzmu vlast u Srbiji, verujem i želim mu da bude izabran za ministra kulture.

svetlanast. | 23/01/2012 07:26
ivica dacic je postigao CILJ koji je imao od samog pocetka, kad je usao u naizgled neprirodnu koaliciju sa DS-om 2008.godine.
uspeo je, za svoju stranku, da ujedini vecinsko biracko telo u srbiji, posle vise bezuspesnih pokusaja.
nije mu to uspelo sa koalicijom sa PUPS-m i palmom, sa "igrom" oko parade ponosa, sa crkvom i rukoljubom filaretu, sa blago receno cudnim predlozima oko kosova /da se kosovo podeli sa albanijom/ - ali je USPELO sa brzopoteznim razresenjem sretena ugricica i pokusaja "druge" srbije da odbrani slobodu misljenja.
ono sto su forum pisaca, LDP, SPO, dejan ilic, vladimir arsenic, svetlana lukic, dubravka stojanovic i mnogi najmanje zeleli - to se dogodilo.
vecina biraca je na strani ivice dacica /bas kao i u vreme slobodana milosevica/.
on je uspeo da bes i nezadovoljstvo naroda, odnosno biraca, sa vlade i ministara usmeri prema sretenu ugricicu i onima koji brane slobodu misljenja.
osiromasenim i ponizenim biracima je sada forum pisaca i svi koji brane ugricica kriv, jer nije "branio" i njihova radna mesta.
pitanje je a gde je tu DS?
demokratska stranka jos uvek nije "primetila" da je 2008. godine usla u koaliciju ne samo sa ivicom dacicem i "reformisanim" SPS-om vec i sa politikom slobodana milosevica.
prakticniji deo odgovora je veliki broj funkcionera DS koji je u politiku usao iz roditeljskih stanova, u patikama i farmerkama, a sada su bas bogati ljudi.
sve policije sveta znaju gde se pljacka i ko pljacka, potrebna je samo politicka volja da se to i kaze, narocito u ne mnogo demokratskim drzavama.
sreten ugricic je samo kolaterarna steta.

rade | 23/01/2012 07:43
Jesam rekao,nisam kazao.

Marko Milojevic | 23/01/2012 09:31
Gospodin Ugričić je intelektalac i veliki stvaralac bez ikakve dileme. Međutim on što je uradio je za svaku osudu i smatram da je ispravno što je smenjen. Tekst Nikolaidisa je uperen na ismevanje, podcenjivanje i obezvređivanje države Srbije (o terorizmu je smešno pričati) od strane čoveka koji je savetnik predsedniku skupštine CG. Ma koliki intelektualac i erudita bio ne može se oprati od ljage koju je naneo sebi ali i našem društvu.

Mašenjka | 23/01/2012 04:42
Veliko hvala gospodinu Dacicu. Pokazao nam je da kad hoces i umes da lustriras, onda za to ima i povoda i razloga i zakona i politicke volje i podrske javnog mnenja, nije ni prerano ni prekasno. Sve moze. Nikad vise glas "demokratskim snagama".
Jadno i zalosno.

(izvor --- DANAS, Bg)

Нема коментара:

Постави коментар