31. 1. 2012.

Nestaje još jedna gradska knjižara

(Rok za iseljenje „Stubova kulture” iz Kulturnog centra Beograda je 1. februar, i od tada prostor nekadašnje knjižare biće prazan do daljeg)

KOMENTARI ČITALACA:

Zainteresovan posmatrač
Interesantno je da "Kulturni Centar Beograda" ... "popularni" KCB .. nema dobro iskustvo sa zakupcima. Narocito je interesantno da "kulturna" institucija tako visokog profila naplacuje knjizari zakup od 4000.- EUR (verovatno + PDV) ...a onda u svojim izvestajima navodi da ima knjizaru u svom sastavu. Suza mi je upravo krenula sto kako kaze direktorka kafic nije platio kiriju... Ono sto bi direktorka mogla da kaze je na sta su potrosili u zadnjih napr 5 godina "kulturni" poslenici iz KCB-a sve kirije koje su naplatili ... Da nisu mozda na plate? Da li bi mozda mogla to da budzetska inspekcija proveri kako to jos uvek drzavnu imovinu "kulturna" institucija izdaje pod kiriju kako kaze direktorka i te pare deli u plate!!!???
Dokle?!

Tanja K | 31/01/2012 00:57

šteta, to mi je bila jedna od omiljenih knjizara u Bg. Svake godine bar jednom godisnje dodjem iz Engleske da obidjem beogradske knjizare. Nisam znala da ce to biti poslednji put na tom mestu. Na zalost, kao i svuda, sve se svodi na novac i koliko moze da se priusti prostor u centru grada. Iz slicnih razloga morala je da se iseli i jedna knjizara iz centra Novog Sada.
Steta za nas koji volimo knjige.

Danijela izEU | 31/01/2012 10:31

Cela Knez Mihajlova se pretvorila u pijacu odece proizvedenoj u Kini sa nalepnicama "marki", tako da ocekujem da ce umesto knjizare da osvane prodavnica donjeg vesa ili neke jeftine plastike, a umesto kafica neki KFC, Mekdonalds ili picerija.
Fuj!


Sonja Bolonja | 31/01/2012 10:38

Bruka i Sramota!!!
Odbranjena je knjižara, malo dalje a u Knezu, "Geca Kon"... a sad bi OVDE da otvore, ako ne ženski veš ili slično, onda bar neki od kafe-svratišta gde može da se lepo prodaju i druge "stvari" ispod tacne!
Bruka i Sramota!!!

Не знам да ли су наши чули | 31/01/2012 10:52

да је у Давосу констатовано да је пропао либерални капитализам ако нису ево да их обавестим, само нека не дирају Гецу Кона, ништа не треба на њој да раде ни да је реновирају, иста нека остане, нека поставе доброг менаџера и нека је пусте да ради.

Mina S | 31/01/2012 11:47

Zatvaraju ovu knjižaru da bi otvorili nekomercijalnu knjizaru!!!Neobične izjave!
Od kad je Kulturni centar Beograda organizacija koja treba da ostvarjuje profit preko drustvene imovine?
U pitanju je kultno mesto za koje bi Beograđani trebali da se zauzmu kao i Grad Beograd .

посматрач овдашњи | 31/01/2012 12:00

Културни Центар Београд, је постојао и у време Броза. Ко су ликови који управљају тим центром и да ли 4.000 евра закупнине, само иде за плате истих, или они примају и плате од града,
Питање за ту господу:
"Да ли ће се после одласка културе из центра, нешто променити, или они или назив у " Некултурни Центар Београда"."

Higsov bozon | 31/01/2012 12:51

Ne razumem... "Stubovi kulture" ne mogu da plaćaju 4.000 evra mesečno i navodno zato treba da odu, a ljudi iz Kulturnog centra kazu da nece žuriti sa daljim izdavanjem prostora (a mozda ga nece ni izdavati)...
Nije mi jasna ni matematika, ni princip....

Радгост Коритник | 31/01/2012 13:02

"Стубови културе" који су од Динкића добили Беcповратни кредит д пар стотина хиљада евра!?
Власник или сувласник те књижаре је Министар Културе, садашњи!?
А ти остали ланци књижара су бивше пропале књижаре, које су промениле имена да неби платили дугове, порезе.....

Ко коме | 31/01/2012 13:26

Ђилас је градоначелник Београда, а власник "Стубова културе" је министар Марковић. Ми смо читаоци и суграђани. Ко је у овом случају луд, а ко збуњен?

(izvor --- POLITIKA)

Нема коментара:

Постави коментар