23. 1. 2012.

Kusturica: Andželinin film je u službi holivudske propagande

(KOMENTARI ČITALACA)

:::zlajabgd:::
emire, emire nisi nas ni ti lepse prestavio u svojim filmovima...
setite se podzemlja i petra potpare, koji ubija a i druga marka koga je prestavio kao trgovca oruzjem i smrcu, onda otac na sluzbenom putu....ne ne dragi prijatelji film nije zivot, film je umetnicko vidjenje zivota i stvarnosti....zabava i dokolica i tako ga treba i tretirati.......
ko hoce nek gleda ko nece i ne treba da ga gleda.

siNKO
@zlajabgd :
Naravno da je film zabava,pa ko hoce neka gleda ili ne gleda!Sa malom razlikom sto je Emir pravio filmove o nama,o sebi,a ne kao amerikanci o drugima!Svako neka gleda svoje poslove i svoju bruku i muku! Jeste li videli nekada neki film ili reportazu o losim stvarima u americi?Niste sigurno,jer tamo vlada rajski sistem i sve je na vrhunskom nivou!


ivana
@zlajabgd :
šta je pogresno u filmu Podzemlje, pa mi i danas tako zivimo dok nam drugi, koji zive u boljem i svetlijem svetu serviraju price u koje mi dole verujemo.

EvoOvako
Emir je Emir. Može neko da ga gotivi ili ne gotivi, ali čovek je stekao ime u filmskoj industriji. U nekim stvarima ga ne podržavam, ali ovde imamo veoma slično mišljenje. I dobro je što neko svetskog imena hoće da Džolijevoj kaže šta ima!

Milos
Nije on (Emir) ništa prodao. Covek je svestan svog porekla i vratio se korenima. Ne vidim tu nista lose. Ako se on oseca kao pripadnik neke nacije, onda je to njegovo pravo. Ti se tu nista ne pitas i nemas apsolutno nikakvo pravo da mu prigovaras! Uostalom, ovde je tema njegovo misljenje o ovom kvazi umetnickom delu. Mozes da osporis njegove komentare svojim argumentima, ali ne i da vredjas coveka (sto mi samo govori da od argumenata nemas nista).
U zdravlje

Brano
To sa lošim rezultatima nekom umetnickog dela ili dela ciji kreator tezi da bude umetnicko, desava se uvek laznim stvaraocima. Kao glumica napucenih usana nekome je dobra, nekome ne, ali zasto kretati u reziju i birati najgnusnije cinjenice zarad svog uspeha? Zasto zloupotrebljavati istoriju koju, kao i svaki drugi covek koji se posto- poto zeli nametnuti ljudima kao zvezda, ona naravno ne poznaje, a koja seze do eto nekih tricavih 12-tak stoleca unatrag bivstovanja Srba, Hrvata i drugih hriscanskih naroda na Balkanu? Jasno, zato sto nema drugu ideju do one koja bi trebalo da zagreje ljudsku dusu i prozvede bes opet protiv bosanskih Srba. E, pa dosta je, stvarno je dosta. Hajde, neka snimi film o brutalnostima muslimana u Bosni! Opet, da li je i to sadrzina filma koji treba da zainteresuje normalne ljude?

gradjanin-pokorni
Samo kada se Kusturica usudio da kaže za nekog da radi u svrhe propagande za nekoga.
Pa zar se nije ljubio i grlio, te pio viski sa bračnim parom Milošević- Marković, sa Koštunicom je bio nerazdvojan, nisu se rastajali za vreme njegovog mandata, te je i parče Srbije dobio na poklon od njega. Zahvaljujući Kusturici u svetu se misli da kod nas romska populacija čini veći deo stanovništva, to je propaganda koju je on učinio za svoju zemlju. Nemam ništa protiv Roma, pritom. Ne znam zašto on istupa iz ugla građanina Srbije, kada svi znaju da je on iz BiH?
On sa nama ima veze koliko i Spilberg, s tim što nam Spilberg nije uzeo parče naše domovine i opkolio ga svojim rendžerima.

Look-who-039s-talking
Ne mogu da verujem da se on nasao da kometarise ovim stilom?! Pa ni on sam nije daleko od propagandnog miljea u sluzbi drazave i raznih aparata. Tuzno kad se licemerje sudara sa egom, demagogija sa gluposcu. Niko iole pametan nece uzimati ovakve izjave za velike, primerene i opravdane od nekog ko je i sam u istom miljeu, samo mozda sa druge strane. Ljude bi trebalo da bude izuzetno sramota kada lazu nekoga ili sve u lice. I pritom sto je najgore od svega, se sve vise dizu u visine i sve su vise povlasceni i bahati. Jadni oni koji u ovome vide idole, velikane i umetnike.
Good luck and good night.

djole
Komentarisati nešto što nisi video je neintelegentno...kao kada je Ivana Žigon rekla da neće da gleda ''lepa sela lepo gore'' zbog naslova. Ovim ne pokušavam da branim film, koji me iskreno ne zanima jer ne volim taj žanr (ljubavni film u ratnom okruženju - patetika), ali ne volim Kusturičino generalisanje...ne smatram generalisanje tog tipa (svi holivudski filmovi su loši, nekada je sve bilo bolje i sl.) preterano intelegentnim.


Svasta
Samo neka mi neko objasni> zasto bi se neko bavio pasiranjem lazi o Srbima? Pa ljudi, mi smo toliko mali i nevazni, shvatite to!!!!
Jedino sto nas izdvaja od drugih malenih naroda je kolicina surovosti na koju smo bili spremni kada smo se osetili ugrozenim!!!!

Nikodim
Kusta svaka čast na komentaru za film Anđeline Džoli, najpljavija i najzlonamjernija propaganda u produkciji Holivuda.Flim finansiran direktno od Saudijske Arabije, scenarijo pisam po dikatatu Vesli Klarka i Rčarda Holbruka.Poslije pisanja isti aminova i odobren u Sarajevu.
Priča stereotipna - zlonamjerna po uprošćenoj šemi crno-bijelo, odnosno dobro i zlo.

nevisrokistar
"Комисија Уједињених Нација" због глупавог Анђелининог филма.. Свашта. Треба ми Срби да искулирамо, ово није прво филм који прича "да смо клали" нити је последњи, сви знамо да није истина, а они који то не знају, њих није ни брига, верујте ми. Ми мислимо да смо икоме тамо на Западу важни, али ми то нисмо. Можда баш оволиком буком покушавамо то да сакријемо сами од себе, да смо заправо само статисти у овом свету и политичком животу..

bogor
Slavna glumica ambiciozno planira da snimi još filmova sa ratnom tematikom pa bi to mogla da bude npr. ljubavna priča o Amerikanki japanskog porekla koju je tragična sudbina zadesila u koncentracionom logoru u SAD-u u toku Drugog svetskog rata koju svirepo ubija zatvorski čuvar kad je saznao da je ostala u drugom stanju sa njim. Rade Šerbedžija planira da snimi neki film sa Bred Pitom pa bi mogao da glumi američkog pilota srpskog porekla koji raketira voz na mostu u Grdeličkoj klisuri i koji tragično okončava svoj život saznavši da je u tom vozu bio njegov bliži rođak. Sa dobrom produkcijom bili bi to hit filmovi a na promocijama mogli bi i sjajne žurke da organizuju!!!


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар