12. 11. 2015.

DAH Teatar: Gostovanje makedonske trupe Teatar 007 15. novembra u 20h


DAH Teatar vas poziva 15. novembra u 20h u DAH Teatru (Marulićeva 8) na perfromans „Igra“ Danil Kharmsa u režiji Igora Ivkovića koji izvodi Teatar 007 iz Skoplja.

Teatar 007 osnovan je 1997. godine prvi je nezavisni teatar u Skoplju koji ima svoj prostor u kome gradi I neguje alternativnu, avangardnu i eksperimentalnu estetiku.

„Igra“ je performans – pobuna. Pobuna protiv uvreženog postavljanja dramskih komada koji se igraju u tzv. „klasičnom teatru“, koji je promovisan u profesionalnim pozorištima. Ovaj performans se ruga svemu besmislenom, parodirajući „lokalno“ shvatanje, u kontrastu sa globalnom i našom koegzistencijom obogaćenom igrom. Publika će imati priliku da vidi savremenu pozorišnu estetiku, koja je bogata neverbalnim teatrom, obasjana svetlom i bojom, kao i pozorišnim znacima.

Perfromans je politički i ideološki nemotivisan i korespondira sa svakom publikom bez obzira na vreme i mesto. Tema je večna i uvek prisutna.

„Naša „Igra“ je pobuna protiv pozorišta. Mi želimo pokret, mi želimo igru, mi želimo različito. Ovaj performans je još jedna pobuna protiv politizacije pozorišta. Ovo je karikatura svih predstava koje slave nacionalizam, patriotizam, koje se protive globalizmu, liberalizaciji i prihvatanju različitosti. “ Teatar 007

Нема коментара:

Постави коментар