14. 6. 2012.

UDUS podržao zahtev glumaca za smenu Mladenovića

(komentari čitalaca)

Mirta

Ne bih ni 3 minuta ostala u kolektivu koji me u tolikoj meri protiv mene i mog delovanja, pa taman da sam 1000% u pravu ( a mislim da nije ).

Kan-ko
Ne, glumci su se odjednom razmazili i "postali lenji hvatači magle" i sve ovo rade "da bi tezgarili", kao i pre Kokana - "a on im ne da!!". Hahahahaahah!!! Naravno da nije u pravu.

ludilo
" Neka Agaton izvuče iz sanduka stari, crni kaput, neka istrese naftalin i neka ga ispegla; neka Tanasije obuče svoje crno odelo, ono što ga je pravio za venčanje i što ga oblači o pogrebima i o narodnim praznicima; pa neka Proka pozajmi od koga opštinskog odbornika crnu mašnu, a od pogrebnog preduzeća crni kaput; pa neka Trifun napravi tužno lice kao kad na jedanaest izvuče keca; pa neka se ovaj otmeni prijatelj Mića obuče tužno, po žurnalu; pa neka se žene ogrnu i zabrade crninom; Sarka udovica neka obuče svoju crnu haljinu u kojoj sahranjuje muževe, a Gina neka plače četrdeset dana. GINA (zaplače se). ";-)
Tako se gospodo igra Nusic!

Glup
Pristajem na to da možda ispadnem glup, ok...ali kome se ti obraćaš? Šta hoćeš da kažeš? Može i neko od ovih koji su stavili + ili - da mi odgovori jer je njima očigledno jasno. Hvala

keki
Pa po meni Atelje i ne zaslužuje upravnika kao što je Kokan. Treba im neko kao Gorica, pa da budu ko i pre Kokana Anarhija 212.

gare
Atelje je hoćete da kažete počeo da živi sa Kokanovim dolaskom-ma ajte, molim vas!

Petar-Mali
Kokan ocigledno ne treba da bude upravnik Ateljea, jer niti je dorastao toj funkciji niti je Atelje ono sto je nekad bio ako je ikad i bio. Glumci poput snajderice Gorice, tuzna su slika naseg Beograda i njegova glumista... Brod plovi za Beograd je ono sto ateljasi traze i upravnik poput Cvetkovica koji im dozvoljava da tezgare i primaju plate za vazduh, i tako godinama..
A i sta je Kokan zapeo, nek rezira i mane se upravnikovanja, nije njegov karakter ociglendo za tu funkciju...


gare
A ovaj Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog je dorastao?! Celo pozorište kao renovirano, nema godinu dana, a oni danas objavljuju kako im ne funkcioniše rashladni uređaja i otkazaše sve predstave do kraja juna (do sledeće sezone), a sad čitam 24. juna gostovanje Ateljea 212 u tom istom nefunkcionišućem ambijentu (uzgred već 2-3 sezone nije upriličeno nijedno gostovanje neke beogradske predstave, ako zanemarimo Pozorje), ni manje ni više, nego s predstavom "Zoran Đinđić"?!
Strašno!!!

DrB
Ja bih voleo da sam cuo da je bilo ko od "Velikana Glumišta" ili "Prvakinja Drame", kako sami sebe prozvaše rekao šta bi On/Ona uradili u tom ateljeu 212. Ne moraju da urade, samo neka kažu. Neka AD ispriča npr, koliko je igrala u ateljeu zadnjih 10 god, a koliko je plata primila. Neka nesretni Papučić MM, koga je Kokan zaposlio pre par meseci, ispriča koju muku, patnju i nesreću je prošao da bi igrao 5 minuta u jednoj predstavi za mesečnu platu. I pitanje za sve: za koliko od tih velikana glumista ste čuli pre ovoga? Sad bar znaju kako izgleda javni nastup)))

Dadoktor
A Kokan je "Velikan režije" ili "Velikan upravljanja". A sad pitanje za sve: koliko vas je za ovog velikana čulo pre ovoga? Sad bar svi znaju zašto nam se dešava sve ovo što nam se dešava kada ljudi razmišljaju kao gospodin na čiju "misao" sam odgovorio.

JustQ
Mene zanima koliko UDUS ima članova, i da li je ova podrška data od većine, ako neko može da mi pomogne. Ili je to neko sebe proglasio UDUS-om pa dao svoje mišljenje u ime svih???
Ili su i to napisali Gorica i Tika?

AlterGare
Dorastao je Kokan Ateljeu. Glumci koji su unutra nisu. Pogledajte kako izgleda peticija. "Sejanje zlog semena????" "diletantizam???" a tek goricina frizura za konferenciju (-__-) malo mesta za kulturu!


Bumbar
Politika je uništila i kulturu...!
Zašto se postavljaju direktori i upravnici kada dolazi nova vlast? Od svake nove političke garniture - počinje istorija?! Kriterijum za upravnika treba da bude organizaciona sposobnost, naravno, uz razumevanje značaja, problema i suštine umetnosti. Ovako, postavljanjem politički podobnih i lojalnih kadrova, možda i umetnički kvalitetni oni bili, stvara se loša klima u kolektivu i tu ne može mnogo dobroga biti...
Isto je sa muzejima i galerijama, a vidimo da nisu kadri da se izbore sa renoviranjem tih ustanova...

Ivana
Kako je mene izigrao da glumim ludilo na onoj kvazi audiciji za onu nesrećnu Kosu, pa posle napravio podelu sve "po babu i po stričevima"- baš se sad slatko smejem!


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар