7. 6. 2012.

Deo glumaca protiv smene upravnika pozorišta - "Kokan Mladenović je vratio publiku u Atelje 212"

(komentari čitalaca)

Iva

Upravnik je revoltiran zbog nagrada umetnici zbog njega ( a neko se nameracio na to mesto).

čitalac
Neka se glumci iz Ateljea lepo konsultuju i udruze sa kolegama iz Nishkog Narodnog Pozorista, posto su i u nishkoj instituticiji bahatost, diktatura, plagijatorstvo i poltronisanje odavno uzeli maha..... kakva koincidencija da su i Mladenovic i Vujovicka Nishlije.....
mada, ruku na srce, Mladenovic je bar skolovan i sa diplomom u struci.

Tanja
Ove sezone sam gledala 8 ili 9 predstava u "Ateljeu". Svaki put sam videla i Kokana Mladenovica. Iskreno, nisam primetila da postoji neki animozitet. Ocigledno je da je ovo buknulo u poslednjih nekoliko meseci, ali moram reci da su glumci zaista sve predstave odigrali na vrhunskom nivou, te da je, ukoliko je postojala netrpeljivost, ona nije bila vidljiva gledaocima. Ali, ako 25 od 33 clanova ansambla potpisu peticiju, smatram da bi upravnik trebalo da sedne sa ovakvim bardovima naseg teatra i pokusa da nadje zajednicki jezik. Ako ne uspe u tome, mogao bi i da razmisli o odlasku sa te funkcije. Nije to takav bauk.


gagi
na tome što netrpeljivost nije bila vidljiva-svaka čast glumcima! A od traženja zajedničkog jezika nema ništa, jer ta solucija je odavno potrošena! ej, 80% ansambla protiv tebe-strašno! Ovo je kraj jednog diktatora u malom-SMENA odmah!!!


Jovan
Mislim da bi trebalo da se istrazi prodaja duplih karata. Tokom jedne predstave posle pauze su za dva sedista prodate duple karte. Par koji je sedeo na tim mestima je po povratku u salu video da su im zauzeta mesta na kojima su sedeli. Kad su zatrazili karte na uvid videlo sa da imaju iste karte. Dve kate za isto mesto su prodate

Modest
Pa pozorista kod nas u velikom broju i nisu neki predstavnici umetnosti,vise lice na neka politicka udruzenja...ja bih da mogu ugasio Atelje 212...ili pak zaposlio nove radnike glumce,a ne politicare...

Ironija
Gorica Popovic prica o umetnosti... Vidim ja da se Ateljeu spremaju Zvezdarske zvezdice, Flamingosi, Bele ladje...i ostala dostignuca velikih glumackih bardova srpskog teatra!!!


gagi
A tebi su velika dostignuća umetnosti pionirske kape i marame i plakanje nad bivšom Jugoslavijom?!-ma dosta bre više tih gluposti! Zašto sezonu nije posvetio SRBIJI, njenoj slavnoj istoriji, borbi za slobodu i nezavisnost srpskog naroda-nego SFRJ-muka mi je od tih priča i hvalospeva o Titu i SFRJ, a posledice tog perioda su nam svima dobro poznate, sve to nas je dovelo do onoga što smo preživeljavali 90tih, a i danas preživljavamo! Al to nije IN, danas je IN što više oblatiti Srbiju i srpski narod, dozvoljeno je reći da himnu, zastavu i grb ove države ne doživljavaš kao svoje (da ne govorim o povraćanju po istim) , i tako slično...e to će nas daleko dogurati-tako se sigurno ne ide napred, to nijedna država koja drži do sebe ne bi dozvolila šta se ovde, kod nas radi!

Pssst
Očigledno je da ima mnogo mutnog u Ateljeu i da se situacija mora dovesti u red. Mora se sesti i razgovarati, makar i sada. Ni meni lično ne leže istupi Kokada Mladenovića i to ne ovih danas aktuelnih, već od ranije ili uopšte. Možda je to njegov stil ali mi ne leži. Samo moram obratiti pažnju na imena glumaca koje cenim po njihovom radu i koja me utvrdjuju u mom uverenju da tamo nešto debelo ne štima. Dragi glumci, morate to rešiti i nadam se ne samo u vašu korist nego i našu, kao publike. I to što pre!!!
P.S. Vidim da ima mnogo komentara kojima nije mesto, odnosno oni koji su ih pisali još nisu stigli ni da se opismene a ne da idu u pozorište, da ga cene, da ga vole i da žive sa njim!

ozbiljno
Kako je moguće da u naslovu vašeg teksta niste citirali neku od rečenica iz pisma koje je potpisalo 25.glumaca za smenu Kokana Mladenovića ?Ono što je navedeno u pismu i za šta ga optužuju je mnogo važnije za celokupnu javnost.Kako je moguće da niste u naslovu stavili njegovu konstataciju da Atelje 212 više neće učestvovati na Sterijinom pozorju?Da li je Atelje 212 njegova dedovina ili se predstave finasiraju iz budžeta građana?Molim vas da budete objektivni i reagujete na nešto što je mnogo značajnije kao na primer dilentatizam ili prezir prema glumcima.


Tusuakodanisu
Anica Dobra?Ona igara jednu predstavu posle 100 godina,kad je uspela da se sukobi sa upravnikom,a Marinko Madzgalj ne znam da li igra bar u jednoj predstavi Ateljea 212, zar nije u jdp-u?
Ima po pozoristima jos mnogo cudnijih stvari,kao sto vidite,nego sto je upravljanje Kokana Mladenovica.

stvarno
Uspešnost reditelja ne ogleda se samo u činjenici koliko ima gledalaca jer bi po tome Pink televizija najbolja u Srbiji.Kriterijum uspešnosti je i njegov način rada, estetika i etika kuće koju predstavlja.Čovek koji izjavljuje da Atelje 212 više neće učestvovati na Sterijinom pozorju i koji je zabranio dolazak kritičara na premijere a samim tim i lišio javnosti mišljenja o predstavama nije dorastao funkciji.To je suština problema.

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар