6. 6. 2012.

Branislav Lečić, predsednik žirija Sterijinog pozorja: Ogrešili smo se o Đuzu"

(komentari čitalaca)

NIKO

O svemu se prica ali niko ne komentarise ono sto je receno na RTS, da je poseta bila slaba i da je bilo negodovanja publike, Prateci kretanja u pozorisnoj umetnosti, po mom misljenju, pozorisne predstave su se pretvorile u takva glupiranja da to vise nema nikakve veze sa umetnoscu!
Zbog toga me uopste ne cudi to sto se desavalo na Pozorju!

Lala
Netacno, vrlo dobra poseta sve vreme, na nekim predstavama publika je stajala ili sedela na podu. na nekima je bilo publike koja nije mogla da udje jer nije vise bilo mesta. To je video svako ko je bio. A novinara ima raznih, i objektivnih i nedobronamernih... ne verujte svakom medijskom spinu, malo objektivnosti nije na odmet a ne samo rekla kazala bla bla...

Zeljko
Bravo G. Lecicu. Naravno ovo se odnosi na Sterijino Pozorje ali ja pitam Pozorisnu, Umetnicku i Srpsku javnost da li se ogresila o Djuzi u globalu? Naravno on skromno nastavlja da radi to sto radi, mi gledamo i odusevljavamo se a priznanja dobijaju drugi. Razmislite dobro i uradite ono sto je vec trebalo biti uradjeno. Nagradite ovoga coveka mada on nagrade dobija svaki put kad izadje na scenu.
Hvala jos jednom G. Lecicu i hvala Djuzi za sve sto je ucinio i cini da zivot u Srbiji bar na tren bude lepsi.


Pera
Bravo g. Lecicu??? Taj arogantni glumac u nizbrdici je pokazao sta je i ko je ovolikom arogancijom na ovogodisnjem Pozorju. Bravo njemu? Njemu?
Bravo glumcima i kostimografima koji su zbog bezobrazluka ovogodisnjeg zirija ostali bez zasluzenih nagrada.
Sramota.

Bumbar
Ogrešili se o Đuzu?! Svaka čast glumcu, ali mislim da je devalvacija nagrada kada ih ima toliko, a i festivala... Jedino što se nekima čini usluga da bi se "podebljala" biografija za dobijanje Nacionalne penzije.
To važi za sve oblasti umetnosti...

Nema
Nemaju nasi cenjeni, dobri i vredni glumci neke velike materijalne koristi od glume. Rade iz ljubavi i da bi preziveli. Sta fali ako im se dodeli neka nagradica. Mnogo je veca nepravda ne dodeliti nagradu iz bilo kog razloga nego dodeliti.

frf
Jadna umetnost ako je 5. oktobar pocetak sveta. Prije ce biti da je gospodi umetnicima povredjena sujeta.Pomeraju granice a u stvari prave djubre koje ziri nije mogao da uvazi. Nekako je lezernije kad se nagrade podele tako da se svi osecaju vazni i uspesni.
Kod Lecica takva maskarada izgleda ne moze da prodje pa se zato i ljute.

glumac
Pa dosta više sa tim Lečićem. Muka mi je da ga gledam da se u sve meša, i ministar, i glumac, i dežurni gost po televizijama i političar.
Ima li ovaj čovek meru?!

Sinisa-Bogdanovic
Stvarno, jedan od malog broja preostalih iz "stare garde", legenradni Djuza! I zao mi je sto se cela ta krusevacka skola glume raspala, a dali su toliko velikih imena (da ne nabrajam, nadam se da svi znaju ko su). Elem, Djuzi je trebala da pripadne nagrada, ako je ceo zivot proveo igrajuci i uveseljavajuci nas, pa stvarno smo neljudi ako mu se kao drzava ne oduzimo.
PreCednika zirija B.L. ne bih da komentarisem.

Igor
Za Lecica je glumacka transformacija ustvari promena kostima i zivotne saputnice.
Izdao je glumu kada se okrenuo politici, politicarima nije mesto u ziriju koji nagradjuje umetnost.


Milan
Kakve su to predstave za koje nema nagrade za glumu. A pozorisna kritika ćuti. Ovde se očigledno moze postaviti pitanje kompetentnosti zirija ili selektora predstava.
Kokan je u pravu - to je pitanje za upravu ili osnivača Pozorja.

radmila-zivkovic
evo šta kaže naša poznata, priznata i dokazana glumica za bilten Pozorja:
"Volela bih da vidim sve te pametne reditelje, konceptualiste i moderniste da naprave pozorište bez glumaca. Neće imati publiku, stvaraće sami za sebe. Nek im mame i tate ostave novac i nek naprave ta nova pozorišta, ta pojavna mesta, livade i nebesa, i nek se igraju i iživljavaju i zaglupljuju. Toliko je teško stvoriti umetnost, oni bi da je se domognu, ali ne mogu. Njihovi “moderni koncepti“, tih reditelja koji slede jalove teoretičare, isterali su publiku iz pozorišta, isterali su strast sa scene. Dovoljni su sami sebi, preslikavaju se i umnožavaju te netalente. Sele se iz jedne selekcije u drugu, uzimaju honorare, smatraju i smaraju, savršeno se međusobno pokrivaju, stavaju festivalčiće."
-e to je ono što je suština stvari i prava istina u celoj ovoj priči!!!
BRAVO RADO!

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар