14. 2. 2012.

Počeo referendum na severu Kosova

(KOMENTARI ČITALACA)

svetlana-balaban

po hleb se ne moze po ovom vremenu a na referendum, KOJI NISHTA DOBRO NE DONOSI, se MORA...slobodna volja kosovskih funkcionera i gradjana koji moraju da slushaju...


lily
@svetlana-balaban :
Svetlana-balaban: kada je trebalo da izađu na barikade onda je bilo dobro i tada su slušali Vaše gazde, a sada kada treba da reše konačno pitanje opstanka nije dobro jer slušaju samo sebe. A za hleb ne brinete Vi, sami se snalaze. Vi bi trebalo da uzmete lopate i očistite malo taj Beograd

Mirjana-
@svetlana-balaban :
A sta lose donosi? Ume li iko od vas da objasni zasto je ovo lose ? Da nasa vlast, i Borko Stefanovic nisu precutkivali sta su se dogovorili sa Tacijem, da nisu sve oznacavali kao drzavnu tajnu, ne bi do ovoga ni doslo. Mi znaci nemamo prava da znamo sta su oni dogovorili, zasto ?

samo-hrabro
Srbi sa severa KiM samo koriste svoja prava. Po svim evropskim ustavima (pa i našem) svaka opština ima pravo na referendum. A referendum je oblik najdemokratskijeg odlučivanja. Nažalost država im je okrenula leđa pa su prepušteni sami sebi. Srećno braćo, šta god da odlučite ja vas podržavam!

fegro
Nadam se da ce Srbi ovaj put biti jedinstveni i slozni, i da ce odgovor na ovo pitanje biti: NE, NE i NE! Nece to puno vredeti, znaju to i oni sami, ali ce bar pokazati jedinstvo i sta misle o tzv drzavi Kosovo i njihovim institucijama. Beograd jos jednom razocarao, nije prvi put u svakom slucaju, mislim da je ovo jedinstveni primer u svetu kako jedna drzava ne bi trebala da se ophodi prema svom narodu kao sto to radi Beograd, na kraju ce imati i sta da nauce od nas, kakve li ironije.

Lala-iz-Banata
Ništa meni ovde nije jasno. Čemu referendum? Jel se oni to žale na Srbiju, koja izdvaja gomilu novca za sever Kosova, a oni se pritom grebu i o kosovske institucije i o međunarodnu zajednicu? Ili je to možda želja da se integrišu sa ostatkom Kosova, po onoj staroj "Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se"? Ako mene pitate, dole caruje bezakonje, Srbiji oni služe samo za potkusurivanje, a mi sve to debelo plaćamo! Sa druge strane, loša su iskustva sa Albancima, ni oni nisu ništa bolji. Neka ipak oni sami odluče. Ali u Srbiji nikad nisi siguran šta je namešteno, a šta zaista demokratski.


(izvor --- BLIC, BG)

Нема коментара:

Постави коментар