2. 2. 2012.

16 OSAM 23 i u NOVOM SADU i RUMI

:::: NOVI SAD / RUMA... ::::

Kraj januara će doneti dva koncerta sa AUTOGENIM TRENINGOM u Beogradu i Kragujevcu, dok prvi dani februara 16 OSAM 23 odvode u Novi Sad i Rumu gde će Vuk, Acko, Sale i Draganac svirati sa svojim starim poznanicima, legendarnim rumskim underground prvoborcima – bandom GYMNASTICS.

Naime, GYMNASTICS su snimili album “na daljinu” radeći na način još komplikovaniji od onog na koji funkcioniše 16 OSAM 23. Igor, basista i lider banda je stanovnik Barselone, dok je pevač grupe Setva Kutena žitelj Praga, a jedino je bubnjar Nikola i danas nastanjen u Rumi. Igor i Nikola su sredinom prošle godine nakon nekoliko seansi u jednom studiju u okolini Barselone, snimili bubanj i bas za 11 pesama za koje je nekoliko meseci kasnije vokale u njihovom rodnom gradu otpevao Setva, da bi na kraju miksovali materijal u beogradskoj Digimediji. Rezultat ovog procesa je album “On the Bullside” koji će se ovih dana pojaviti i u fizičkom obliku a koji je već neko vreme moguće preslušati preko klipova koje su članovi banda za vhttp://www.blogger.com/img/blank.gifećinu pesama postavili na YouTube. Omot albuma je delo Vuka Popadića pa je i na taj način potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo članova ova dva benda.
Koncert u Novom Sadu će biti održan u omladinskom centru CK13 3. februara, a dan kasnije će GYMNASTICS i 16 OSAM 23 pojačani makedonskim bendom BERNAYS PROPAGANDA svirati u Domu omladine (ex HiFi) u Rumi. Gymnastics i Bernays Propaganda će zajedno nastupati i 5. februara u prostoru KC Grad u srpskoj prestonici.

Нема коментара:

Постави коментар