17. 8. 2011.

(Ne)očekivani RASPLET

::: NOVI SAD / BEOGRAD :::

"Poštovani gospodine Mijatoviću,
kao jedan od rukovodilaca Slem takmičenja obraćam Vam se povodom nesporazuma.
Pročitali smo Vaše slem pesme i razumeli ih kao veliki doprinos našem takmičenju. Među njima se nalazi i pesma "Stakmen superstar", povodom Nenada Stakića. Pošto smo sa pomenutim gospodinom ranije imali nerazumljivi konflikt i pretnje, želeli smo da Vas zamolimo da tu pesmu ne govorite, kako ne bismo sa dotičnim stvarali nove nesporazume. Povodom te sugestije sekretar DKV Vam je preneo pogrešnu informaciju, sa ishitrenom interpretacijom o "govoru mržnje".
O tome, naravno, nije bilo reči. Greška je u tome što je trebalo lično da Vam se obratimo i tada ne bi bilo ničeg spornog, jer bismo odmah razjasnili stvari.
Na slemu se ne bavimo cenzurom, čega ste, uostalom, bili svedok. I ne samo Vi. Naprotiv, slem podržavamo, upravo zbog izražavanja kritike našeg društva.
Molim Vas da naše objašnjenje prihvatite kao verodostojno i da prevaziđemo ovu nelagodnost.
Bili bismo zadovoljni da Vas ponovo vidimo na Slem takmičenju.
Srdačno,
Branislav Živanović"
Odgovor g-dina M. Mijatovića:
"Poštovani,
Drago mi je što smo sada razjasnili stvari. Veoma je važno što smo zajedno došli do zaključka da nema GOVORA MRŽNJE u pesmi i da je funkcija pesme "Stakmen Superstar" da otvori dijalog i mogućnost sagledavanja političke ostrašćenosti i uslova koji dovode do toga da pojedinac radikalizuje svoje stavove.
Pošto poštujete slobodu govora i slobodu izražavanja kako u običnom životu tako i kroz slem formu poezije, mislim da Vam neće smetati da izvedem tu pesmu, sa prethodnim objašnjenjem čemu ta pesma služi i kako je treba razumeti, da publika ne bi došla do pogrešnih zaključaka, kao što se desilo sa vašim sekretarom DKV-a. Tako da mislim da je rešenje problema u tome da sa vašim voditeljem programa, napravimo uvod u pesmu kroz korektno objašnjenje mojih motiva. Pošto verujem da publika koja dolazi na slem je inteligentna, neće biti problema da se pesma razume na pravi način.
Što se tiče gospodina Stakića, on uglavnom koristi verbalna sredstva i po mom ličnom mišljenju je apsolutno bezopasna osoba. Ako želimo demokratsko društvo, moramo pronaći način da socijalizujemo i takve ljude kao što je gospodin Stakić.
Srdačan pozdrav
i vidimo se na slem takmičenju
Milan Mijatović"


( izvor ---- www.facebook.com)

Нема коментара:

Постави коментар