5. 8. 2011.

„Woven Hand“ u Sinagogi

::: NOVI SAD :::

Američka alternativna rok grupa “Woven Hand” nastupiće u nedelju 7. avgusta (21) u Sinagogi u Novom Sadu (Jevrejska 11). Biće to drugo gostovanje ove grupe u Srbiji, koja je prethodni put održala zapažen koncert u Domu omladine u Beogradu.
Bend predvodi Dejvid Judžin Edvards, nekadašnji frontmen “16 Horsepower”, a njihovu muziku karakteriše spajanje neofolka, alternativnog kantrija i panka, pa čak i muzike američkih Indijanaca. Oni su se albumima “Blush Music”, “Consider the Birds”, “Mosaic”, “Ten Stones” i “The Threshing Floor” učvrstili u svom prepoznatljivom mračnom zvuku, koji je mnoge muzičke kritičare naterao da ih povežu s Nikom Kejvom.
Posebne pohvale kritike bend je dobio za obradu pesme “Ain’t No Sunshine”, u kojoj se mogu čuti i kreštanje ptica, udaljeni glasovi, pucketanje vatre... Edvards će u Novom Sadu nastupiti u pratnji Ordija Gerisona i Džefa Linsenmajera, s kojima će povesti publiku na putovanje kroz preriju i pustinju, bitke Indijanaca i kauboja i priče o apokalipsi i drugom dolasku...
Predgrupa će biti novosadski bend “Mesta”, koji svira akustičnu, intimističku muziku, a koji se upravo vratio sa evropske turneje. Ulaznice po ceni od 1.200 dinara mogu se nabaviti u Novom Sadu (CK13, Crni Bik, kafe Graffiti) i Beogradu (prodavnica Pinball Wizard u TC Eurocentar, Makedonska 30)
(izvor -- -BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар