9. 8. 2011.

File kritikuje Srbiju zbog Tvitera

Evropska komisija pre nekoliko dana je odgovorila nezadovoljnom tviterašu iz Srbije koji je odlučio da im se obrati povodom zabrane satiričnih i lažnih Tviter profila srpskih političara i obećala da će u „sledećem susretu sa srpskim vlastima razgovarati o tom slučaju“.
Anonimni tviteraš je prošle nedelje pisao Štefanu Fileu, a ažurni službenici EK su mu brzo odgovorili ističući da pažljivo prate sve što se tiče slobode izražavanja i ljudskih prava u našoj zemlji.
U razgovoru sa zaposlenima u kancelariji Mirijam Verge iz odeljena za ljudska prava, saznali smo da je ovo standardna praksa, te da će se o temi ukidanja lažnih Tviter profila sigurno diskutovati sa domaćim predstavnicima vlasti.
- Ovo je nešto o čemu se redovno razgovara na sastancima radnih grupa, ali prosto ne postoji potreba da se sa bilo kakvim izjavama, mišljenjima ili savetima izlazi u javnost, te se tako ni u ovom slučaju niko neće zvanično oglašavati - kažu iz kancelarije Mirijam Verge.
Podsetimo, lažni profil „@Vookjeremic“ (kao i još desetak lažnih profila) ukinut je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova, koje je to tražilo zbog čestih lažnih informacija koje su se pojavljivale na tom profilu.
(izvor --- BLIC, BG)

Нема коментара:

Постави коментар