23. 3. 2012.

Demanti: Blic ponovo laže

Bilten srpske vladajuće klase „Blic“ u svom današnjem elektronskom izdanju, u članku o nastavku postupka rehabilitacije izdajnika i ratnog zločinca Dragoljuba Mihailovica, izmedu ostalog javlja da je „Kada je suđenje počelo ispred suda došlo nekoliko desetina pripadnika Anarhosindikalisticke inicijative i SKOJ-a, koji su se pridružili „Ženama u crnom“. Oni su vikali na saborce generala Mihailovica i simpatizere, koji uvek dolaze na sudenje. Uzvikivali su „Draža izdajnik“ i pevali partizanske pesme, a vece incidente je sprecilo pojavljivanje policija.“
Tacno je da su pripadnici Anarhosindikalisticke inicijative (ASI) ucestvovali u protestu kampanje „Ne rehabilitaciji!“, da su uzvikivali antifašisticke slogane i pevali partizanske pesme. Neistina je da je pojavljivanje policije sprecilo izazivanje vecih incidenata, buduci da nikakvih naznaka da bi do incidenata moglo doci nije bilo. Nekoliko desetina ljudi je stajalo mirno, pevajuci, uzvikujuci parole i noseći transparente na kojima su pobrojani cetnicki zlocini nad muslimanskim, hrvatskim i srpskim narodom.
Takode, neistina je da su se clanovi ASI pridružili protestu „Žena u crnom“ - protest ispred Višeg suda je organizovala ad-hok kampanja „Ne rehabilitaciji!“, a clanovi ASI su se odazvali pozivu kampanje.
Ovaj clanak, i neistine iznesene u njemu, nastavak su kampanje buržoaskih medija sa ciljem da se kriminalizovanje naša organizacije i stvori slika u javnosti o anarhistima kao nasilnicima. Jedini incident koji se dešava u Timockoj 15 je cinjenica da grupa mracnjaka i reakcionara radi na pokušajima pravne rehabilitacije vode četnickih koljaca iz Drugog svetskog rata.

Generalni sekretarijat Anarhosindikalisticke inicijative,
Sekcije Medunarodnog udruženja radnika i radnica

Нема коментара:

Постави коментар