12. 6. 2011.

Ovo nije NATO zemlja

::: BEOGRAD :::
Više stotina građana okupilo se danas u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta u znak protesta protiv vojnog saveza NATO.
Skup pod nazivom "Ovo nije NATO zemlja" organizovali su Demokratska stranka Srbije (DSS), Centar za strateške alternative, Udruženje građana Aktivni centar i Fond "Slobodan Jovanović".
Akademik Matija Bećković poručio je u saopštenju koje je pročitano učesnicima skupa da današnji vlastodršci treba da pitaju narod zašto Srbija nije u savezu NATO.
"Zvati Srbiju u NATO isto je kao kada bi Jevreje zvali na letovanje u Aušvic", naveo je Becković u saopštenju.
Predsednica Pokreta savesti srpskih žena i žrtava bombardovanja Mila Alečković rekla je da se u Srbiji svake godine registruje 30.000 slučajeva obolelih od raka i da se taj trend ne zaustavlja.
"Ako su italijanski oficiri u Kforu koji su umrli od raka dobili velike odštete od Rimskog suda zašto ne bi to isto dobili i Srbi", kazala je Alečković.
Ona je dodala da je mirovna misija međunarodne zajednice na Kosovu propala, a da istovremeno pripadnici Vojske Srbije (VS) moraju da idu u mirovne misije u Liberiju, Angolu i druge zemlje.
Na skupu protiv vojnog saveza NATO govorili su i muzičar Bora Đorđević, pesnik Dobrica Erić, bivši fudbaler Milutin Šoškić, vođa muzičke grupe 357 Nikola Hadži Nikolić i drugi.
Učesnici skupa skandirali su protiv NATO saveza i ministra odbrane Dragana Šutanovca, a uzvikivali su i parole protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, kao što su "Borise spasi Srbiju i ubij se" i "Ustašo".
Ispred improvizovane bine na stepeništu kod Filozofskog fakulteta stajali su aktivisti DŠ-a na čijim majicima je bila ispisana poruka "Nikad u NATO".
Kako je rečeno, skup koji je održan pod nazivom "Ovo nije NATO zemlja" nije bio stranački i predizborni, nego je to poruka koju organizatori godinama ponavljaju.
Među okupljenima bili su neki od funkcionera DSS-a koji se nisu obraćali građanima, kao i vođa Obraza Mladen Obradović.
(izvor --- BETA)

Нема коментара:

Постави коментар