8. 6. 2011.

Noć knjige 10. juna u gradovima Srbije

Pod sloganom „Budni uz knjigu”, izdavačka kuća „Laguna” i knjižarski lanac „Delfi” četvrti put u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Jagodini, Valjevu, Zaječaru, Loznici i drugim gradovima Srbije organizuju 10. juna od 18 do 24 sata manifestaciju Noć knjige. Uz obilje naslova i popusta, posetioce očekuje i čitav niz sadržaja.
U okviru manifestacije Noć knjige posetiocima i kupcima ponudićemo više od 50.000 različitih književnih naslova na popustu do 50 odsto. Specijalno za ovu priliku, „Laguna” obezbeđuje popust od 50 odsto za 500 svojih izdanja, 30 odsto popusta na top 20 naslova i 25 odsto popusta na sve ostale knjige, akcijsku ponudu DVD-jeva, galanterije, muzičkih CD-ova, naslove na stranim jezicima i druge artikle koji se nalaze u ponudi maloprodaja koje prate ovu manifestaciju, kao i brojne poklone i druga iznenađenja.
Kao domaćini, posetioce će dočekivati popularni glumci, voditelji, „Lagunini” i gostujući pisci, među kojima su Igor Marojević, Dejan Stojiljković, Ružica Sokić, Ivana Mihić, Goran Sjkrobonja, Žaklina Kiš, Iva Štrljić…
Prošle godine ovu manifestaciju posetilo je više od 20 hiljada ljudi. A po rečima Dejana Papića, čelnika „Lagune”, Noć knjige ima za cilj da popularizuje knjigu i čitanje. U ovoj izdavačkoj kući napominju da statistika kaže kako se svaka treća knjiga kupuje nekome kao poklon, što znači da je ova svetkovina zgodna prilika i u tom smislu. Kada je o žanrovima i naslovima reč, spektar je zaista veoma širok: od knjiga za odmor i razbibrigu, do dela pisaca ovenčanih Nobelovom nagradom za književnost i drugim priznanjima.
U ovoj svetkovini posvećenoj knjizi učestvuju i brojni drugi izdavači, a kao jedna od mnogih literarnih poslastica najavljene su knjige Erlenda Lua („Geopoetika”). Među naslovima koje „Laguna” preporučuje su „Leto i grad” Kendas Bušnel, nastavak serijala. Kerini dnevnici koji čitaocu pružaju iznenađujući uvid u ono što je pretvorilo devojku iz malog grada u jednu od nezaboravnih Njujorških ikona – Keri Bredšo.
One koji te noći budu bili „Budni uz knjigu” očekuje čitav niz zanimljivih, vrednih nagrada od turističkih putovanja, preko kozmetičkih proizvoda, vaučera za razne proizvode i usluge.
Manifestaciju je podržala Skupština grada, a te noći predstaviće se i prijatelji svetkovine knjige „Uniqa osiguranje” i Telekom Srbija.
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар