15. 1. 2011.

Podrška „Akademiji“ tokom vikenda

::: BEOGRAD :::
Beogradski klub „Akademija“, u borbi protiv zatvaranja, tokom 14., 15. i 16. januara organizovaće autentičan programski sadržaj - izložbu slika, poetsko veče i brojne svirke.
U art kafeu „Fleka“ na „Akademiji“, 14. januara biće otvorena izložba slika beogradske umetnice Irene Bijelić - Gorenjak, a oko 22h počinje žurka u Velikom klubu, na koju je ulaz besplatan. Za atmosferu će se pobrinuti bendovi „Repetitor“, „Bolesna štenad“ i „The schtrebers“.
Dan kasnije u Malom klubu na „Akademiji“ sviraće bendovi „Fog eater“ i „Kick down“, a posle njihovog nastupa sledi veče japanske rok muzike.
U nedelju, 16. januara, u Velikom klubu biće održan poetski klabing solidarnosti sa „Akademijom“, u organizaciji pesnika i pesnikinja okupljenih oko sajta www.poezin.net. „Ne trebaju nam zviždaljke i lonci. Ponesite stihove i muziku!“, navedeno je u njihovom saopštenju.
„Akademija“, jedan od simbola kulturne scene Beograda, posle 50 godina postojanja, suočava se sa zatvaranjem, na osnovu sudskog naloga o iseljenju. Tome se protive brojni građani i javne ličnosti, pa je u toku i potpisivanje peticije za opstanak ovog kluba.
(izvor --- TANJUG)

Нема коментара:

Постави коментар