16.09.2016.

ZIGI STARDAST - DO KRAJA GODINE U KRAGUJEVCU


Pozorišna predstava “Zigi, zvezdana prašina”, novi je produkcijski projekat iz oblasti teatra, koji ove godine realizuje NVO “MillenniuM” iz Kragujevca uz podršku lokalne samouprave.

U godini kada se svet oprašta od jedne od najvećih ikona popularne kulture, Dejvida Bouvija, NVO “MillenniuM” je odlučila da nastavi saradnju sa kragujevačkim pozorišnim umetnicima, predvođenim rediteljem Dušanom Stanikićrm i oda počast Bouviju putem jedinstvene pozorišne predstave sa kompletnom lokalnom produkcijom. Kao predložak scenarija, Stanikić koristi tekst kragujevačke dramaturškinje Marije Soldatović, koji je 1995. izvođen u Bitef teatru i koji namerava da prilagodi današnjem vremenu, rečniku i vrednostima.

Predstava, u kojoj će jedan od najpoznatijih “alter-ega” popa – Ziggy Stardust, otrgnut od svog kreatora Bouvija samostalno bivstvovati sa drugim poznatim urbanim ličnostima iz sveta muzike, književnosti, slikarstva i džet-seta, do kraja godine će biti premijerno izvedena u Kragujevcu, da bi potom, prema producentskom planu, nastavila svoj pozorišni život u drugim gradovima.

NVO “MillenniuM” ovim projektom nastavlja saradnju sa Stanikićem, sa kojim je pre dve godine realizovan multimedijalni performans “Kečap”, rađen na osnovu intervjua koji je Truman Kapoti radio sa Endijem Vorholom.

Uz profesionalce, biće angažovani i statisti, za koje je početkom meseca organizovan kasting.

Нема коментара:

Постави коментар