25.09.2016.

Filmu "Zvir" Grand Prix u Quebecu


Autor priloga: Dzana Mujadzić

Kratki igrani film "Zvir" reditelja Miroslava Sikavice sto je premijerno prikazan na ovogodisnjem 69 Festivalu Medjunarodnog filma u Cannesu, gdje je projiciran u okviru programa "Petnaestorica reditelja" pa dobio specijalno priznanje, osvojio  je Grand Prix ex aqueo sa nizozemskim ostvarenjem "Spoetnik" Noela Loozera na sestom izdanju Quebec Film Festivala, koji se organizirao od 14 do 24 rujna. Ostvarenje je prije mjesec dana dobilo trecu nagradu za najuspjesniji kratokometrazni film na 22 izdanju SFF.

Potresna priča o bageristi iz dalmatinskog zaleđa koji je lakomisleno prihvatio građevinski posao u novom naselju jadranske osobe te je primoran osloboditi se svjedoka koji bi moigao pokvariti cijeli poduhvat. Problem je nerješiv jer se radi o njegovom sinu!
Scenarij su napisali reditelj i Marija Simokovic Sikavica a za fotografiju se pobrinuo Danko Vucinovic dok je monatazu ostvario Marko Ferkovic.Producenti su Lana Ujdur i Boris T.Matic iz "Properel Filma" a glavni intrpreti su Ivan Smoljo i Marko Ban.
Ostvarenje je sufinancirao Hrvatski audiovisuelni centar.


Нема коментара:

Постави коментар