18. 10. 2011.

List za kulturu "Avangrad": novi broj

::: SOMBOR :::

Jedanaesti broj besplatnog lista za kulturu Avangrad donosi razgovor sa strip-umetnikom Danilom Miloševim Wostokom, a sam tekst prate njegovi crteži. Tu su i autorski osvrti Milana Živkovića na jedno pesničko i koncertno veče i Ivana Panića na fenomen psihološke literature o traganju za srećom. Analizu, to jest pregled novih knjiga subotičke autorke Ildiko Lovaš uradili su Jožef J. Fekete na mađarskom i Branko Ćurčić na srpskom jeziku. U novom broju se nalazi opširniji tekst o ruskom književniku Konstantinu Vaginovu, kao i prikazi knjiga Zorana Ilića i Kurcia Malapartea. O nekoliko malo poznatih muzičkih bendova (Wire, ...And You Will Know Us..., The Veils, Ulver, Cut Hands) piše Dejan Šimurda, dok Branko Radaković vrši pregled crnog talasa srpskog i eks-Ju filma, a sve povodom stogodišnjice srpskog filma. O ludom Ćiri, nesvakidašnjoj figuri starog Sombora, piše Brankica Opačić. Priče, pesme, crteži i grafike delo su afirmisanih i neafirmisanih autora sa prostora bivše Jugoslavije (Franko Bušić, Zoran Škiljević, Anto Zirdum, Verica Ilić, Kristian Župan...). Radovi na koricama lista delo su akademskog umetnika Aleksandra Đilasa.

Avangrad se može uzeti u Somboru (Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, Kulturni centar Laza Kostić, biletarnica Narodnog pozorišta, Pedagoški fakultet, kao i u kafićima i klubovima), Baču (Kulturno-etnološki klub Iskon), Novom Sadu (Gradska biblioteka, Biblioteka Matice srpske, Omladinski centar CK13, knjižara Most, Izba, Radio kafe) i Kikindi (pozorišni klub Pro Art).
Prilozi (priče, pesme, fotografije i fotomontaže, te kritičke osvrte na književnost, film, umetnost) se primaju isključivo na mejl: avangrad@gmail.com. Detaljnije o samom listu i njegovoj koncepciji možete pogledati na
www.facebook.com/avangrad
i
www.myspace.com/avangrad,
gde su i linkovi za skidanje PDF izdanja.

PDF izdanja:

Нема коментара:

Постави коментар