7. 10. 2011.

Šta će tražiti SANU?!

::: BEOGRAD :::
Akcija veb aktivista koja je uzbunila javnost u Srbiji i Dobricu Ćosića na par sati učinila Nobelovcem, po svemu sudeći, dobiće svoj epilog na sudu. U SANU najavljuju krivično gonjenje za organizatore ove lažne internet kampanje.
- Posle lažnog saopštenja u ime SANU oko navodne dodele Nobelove nagrade za čije nastajanje i distribuciju je odgovornost preuzela grupa neplaćenih samoorganizovanih veb aktivista poznatija pod imenom "Anonimni Srbija" (Anonymous Serbia), pravna služba naše institucije doneće odluku u ponedeljak oko pokretanja krivične prijave protiv NN lica ili konkretnih počinilaca ove prevare - kaže za "Blic" Dejan Masliković, savetnik za protokolarne i organizacione poslove i saradnju s medijima.


Povodom ove lažne vesti oglasio se i predsednik SANU akademik Nikola Hajdin.
- Kada sam čuo lažnu vest da je Dobrica Ćosić dobitnik Nobelove nagrade, znao sam odmah da je laž. Toliko mi je još um bistar i imam još toliko pameti da znam šta može da bude tačna ifnormacija, a šta ne. Mislim da je Ćosić odlično odreagovao na tu podvalu - rekao je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Nikola Hajdin na jučerašnjoj proslavi povodom 170 godina od SANU, u ogranku SANU u Novom Sadu.
Da podsetimo, u jednom trenutku su beogradske redakcija dobile saopštenje koje je potpisano sa "Srpska akademija nauka i umetnosti" u kojem se izražava oduševljenje radosnom vešću.
Ispostavilo se, međutim, da je i to saopštenje bilo lažno, što je i SANU potvrdila javnim demantijem:
"Ovo je još jedan u nizu napada na značajne institucije u Srbiji s namerom da se društvene vrednosti u našoj zemlji izvrgnu ruglu", rečeno je u saopštenju Srpske akademije nauka i umetnosti, uz napomenu da će "ceo slučaj biti predat Ministarstvu unutrašnjih poslova i Javnom tužilaštvu, specijalnom odeljenju za visoko-tehnološki kriminal".
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар