17. 3. 2014.

Promocija romana "Tiši od vode"


::: NOVI BEOGRAD :::
Tiši od vode, roman Berislava Blagojevića koji se našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu 2013, može biti parafraza pesme Dušana Vasiljeva: čovek priča posle najnovijih balkanskih ratova. Junak romana svoje apsurdno ratovanje završava u psihijatrijskoj bolnici,gde jedini kontakt sa svetom ostvaruje kroz pisani dijalog s Danilom Harmsom...
Berislav Blagojević je rođen 1979. u Slavonskom Brodu. Odrastao je i školovao se u Bosanskom Brodu, Pančevu i Banja Luci. Magistar je geografije. Živi u Banja Luci. Dela: Lamentacija po Sofroniju, proza, Trebao sam biti riječ, poezija, Ja, revolucionar, priče, Revolucionar, priče, Revolucionar, audio knjiga. Objavljivan jeu časopisimaKoraci,Sarajevske sveske,Nova Zora,Blesok,Male novine... Zastupljen je u brojnim zbornicima i jednoj antologiji priča.Prevođen jena engleski, poljski, španski, malteški, nemački, italijanski  i makedonskijezik.

Promocija romana "Tiši od vode" će se održati u četvrtak, 20. marta u Domu kulture Studentski grad (Klub Magistrala) sa početkom u 20 časova.
Učestvuju: Mladen Vesković, Slađana Novaković i autor.

Нема коментара:

Постави коментар