5. 3. 2014.

Šesta zbirka poezije Ognjena Radovića


Ognjen Radović je objavio šestu zbirku poezije „Rukavci“, koja je dostupna za besplatno preuzimanje na ognjenradovic.wordpress.com i www.facebook.com/ognjen.radovic.poezija. Ilustracije za zbirku uradila je Vedrana Karadža. Ovom zbirkom otvoren je drugi krug razmatranja ljudske prirode, straha od života i straha od smrti, s tim da je u ovom dijelu pažnja s mitološkog bića iz zbirke „Origo“ preusmjerena na mitove s ovog područja.
„Rukavci“ su podijeljeni na tri segmenta, u skladu sa tri dijela toka rijeke – izvor (crenon), glavni tok (rhithron) i ušće (potamon). Svaki dio ograničen je ilustracijama Vedrane Karadže, na kojima su predstavljene neke od najzastupljenijih životinja i biljaka u Bosni i Hercegovini. Razgrađujući asocijacije koje se vezuju za izdvojene predstavnike prirode, dodani su i zubi kao ljudski element. Njihova uloga jeste da dodatno naglase glavne tačke u odrastanju žene i muškarca: prednji zub (prvi zub), očnjak i umnjak (posljednji zub).
Prvi dio zbirke bavi se izvorima nezadovoljstva i straha te njihovim mijenama u svakodnevnom životu. Drugi dio se bavi sukobljavanjem sa sopstvenim ograničenjima, koja su određena svime što je isteklo iz izvora i što se zadržava u okolnostima. Treći dio se širi na prirodne zakonitosti prolaznosti, pružajući time mogući izlaz i nadu.

    Više informacija o radu Ognjena Radovića, kao i sve zbirke u elektronskom formatu, možete pronaći na ognjenradovi.wordpress.com i www.facebook.com/ognjen.radovic.poezija.

Нема коментара:

Постави коментар