9. 3. 2014.

Tasovac pijanista: da ili ne?!

(Komentari čitalaca)

:::  Djura-Brat :::
Gospodin Tasovac govori da svaki Ministar za vreme tehnickog mandata treba da razmislja o povratku na svoju osnovnu profesiju a u njegovom slucaju je mesto direktora Beogradske Filharmonije!!!??? Od kada je osnovna profesija biti direktor i do kada to neko treba da bude? Zar ne postoji nijedan drzavni mehanizam koji moze da spreci da dozivotni vlastodrsci imaju neogranicene mandate i menjaju polozaje (ministara i direktora) u nedogled!!!???
Prisustvao sam brojnim koncertima Beogradske Filharmonije i u mnogima i ucestvovao! Niko ne osporava g-nu Tasovcu na odredjenim rezultatima postignutim u zadnjih 13.godina,ali se postavlja pitanje dali on ima zaista sta jos da ponudi ili se nasao u sopstvenoj zamci nedostatka ideja kako nastaviti ovaj projekat.Da nije tako,nebi se prihvatio ministarskog mesta nego bi nastavio sa Filharmonijom. Najvaznije pitanje je upravo hegemonija odredjenih ljkudi koji jednostavno ne dozvoljavaju nikom drugom da dodje do izrazaja i da ostvari svoje ideje.Na ovaj nacin se stice utisak da nema niko drugi osim njih!!!

:::  mihailo :::
 Tasovac je pijanista, barem formalno koji je studirao u SSSR na prestiznoj skoli. Da li se iko seca nekog njegovog nastupa? Sta je svirao i jos vaznije kako je svirao? Kakav je Tasovac pijanista ili kakv je pedagog ako se bavi pedagogijom ili korepetitor orkestra. Jedna stvar je biti "direktor" filharmonije sto je u sveri ekonomije, prava i pomalo psihologije i sociologije a potpuno je druga stvar biti umetnicki direktor filharmonije i baviti se umetnickim profilom orkestra. To su dve razlicite profesije i zahtevaju dva potpuno razlicita profila obrazovanja. Jedno sa drugim neide. Kod nas se masaju neke osnovne stvari...ali partiska sposobnost je najglavnija kvalifikacija. Ona je univerzalna pa se moze biti i " menadzer" i umetnicki direktor filharmonije sa uglavnom problematicnom umetnickom karijerom i diletantskom u sveri ekonomije i prava.

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар