29. 5. 2012.

Svaki dinar na Noleta... Nego šta!

(KOMENTARI ČITALACA)

Aca-zmaj
Originalno,nema sta,i deco, kad stavljate pare odaberite igru manje gemova,veca je kvota. :))))))))

parapapa
i nama su uvaljivali sve i svasta u skoli isto tako.. nosili smo stari papir pa to lepo skola proda, placali djacki dinar koji zavrsi u nekoj kafani, ko ne donese cvece ili poklon uciteljici za 8 mart bio je sikaniran od iste, vodili evidenciju gde nam rade roditelji pa trazili protekcije i usluge..
ee jadno obrazovanje.

Maja
Moji roditelji, kao i ja su ucitelji bili po 40 godina i nikada nisi uzeli ni dinar od djaka, a kamolo sikanirali djake zbog poklona bilo kojom prilokom/povodom. I dan danas, 20 godina posle penzionisanja su veoma postovani u svojoj sredini.

Toni
@Maja :
Ne veruju ti ni deca u vrticu, o cemu pricas ? Nemoj da se lazemo.

Marry
@Toni :
E kako me nervira kada za svaku glupost u školstvu uvek okrivljuju nastavnike. Nastavnici su poslednja rupa na svirali u obrazovnom sistemu. Nastavnici se ne pitaju uopšte oko toga koliko je teško danas biti nastavnik. Nemaš pravo glasa, pojedina deca se ponašaju bahato, a ti ne smeš ni da ih prekoriš, jer će, oh Bože, dete da doživi nervni slom, iju! Trebaš im biti i nastavnik i majka i drugarica. A gde je tu uloga roditelja? Je l nastavnik treba da preuzme ulogu roditelja? Ok, može, slažem se, ali onda nam dajte puno pravo koje imaju roditelji.

oto-fon-schtuka
@Maja :
Mogu da potvrdim gospodjo Majo da moja uciteljica nikada ni dinar nije uzela od dece, ali znam i za drugacije primere iz tog vremena. To se totalno promenilo u sadasnjem veku, kada je sledeca generacija isla u skolu. Da li bi mogli da razresite misteriju sta se desavalo sa starim papirom, u ta davna vremena skupljanim za ekskurzije, na koje naravno nikada nismo otisli?

Papir
@oto-fon-schtuka :
Ja sam jednom odneo gomiletinu papira do otkupnog mesta i za to dobio nekih deset dinara, dakle nema šanse da se plati ekskurzija od te siće. Ali su bar deca vežbala nošenje tereta pa su bila u dobroj kondiciji.

Josarian
@oto-fon-schtuka :
Vec dugo, Ministarstvo obrazovanja ne sluzi nicemu. Ministar obrazovanja profesor na Mega-bleji. Pa sta ocekujete.

pazi-ovamo
nema u srbiji skole u kojoj nastavnici,ucitelji,profesori nisu valjali kekec,poletarac i ove knjige sto placaju porez na sund! lapaju takodje od ekskurzija.prvi pismeni zadatak u skoli je na temu "sta radi moj tata"! na fakultetima je jos gore...svaki nazovi profesor ima svoje skripte i knjige i ne daj boze da si ucio iz neke druge! kad uzmes u obzir policiju,sudstvo,politicare i ostale na bilo kakvom polozajcicu....mislim da bi nova vlada napravila dobar potez da ozvanici korupciju!
prvo,ubirali bi porez a drugo ne bismo se tolko brukali!

George-Carlin
@pazi-ovamo :
Kekec, Poletarac, Zeka, Tehničke novine- sve je to bilo državno, o kakvim ti parama i podmićivanju pričaš?
Tada jedino nije bilo knjiga o sportistima, a ni kladionica..

Kakve veze ima djacki dinar i star papir s ovim sto se desilo???A lepo sam ja rekao,stavice njega i u crkveni kalendar mesto Sv.Nikole.

Bojan
Bolje da se klade na noleta nego da uzimaju drogu, ne daj Boze da sede na ladnom betonu
:))

ogi
Sta ste kidisali na coveka pa poenta je da deca treba da se ugledaju na Novaka i nezaboravite da je Blagoje Bakovic extra pesnik koji je dobio najveca priznanja za svoj rad i rusku prestznu nagradu . Pozabavite se pravim problemima u smislu droge i onoga sto je pogubno za nasu decu a ne tumaciti nesto sto nema veze sa mozgom.
Nedam na mog Vrbasana jer je ponos Vrbasa.

Vulkan
Ne ulazeci u sadrzaj pjesme i ozbiljnosti poruke da se djeca klade, a posto Vas komentar navodi na to, moram da pitam po cemu je to Novak Djokovic lazni idol?Momak koji je primjer rada, reda, discipline u onome sto radi i koji je najbolji u tome(nije bitno sto je to tenis) nije dovoljno dobar da bude primjer dijeci kako se radom moze ostvariti mnogo u zivotu?!Ko to treba da bude uzor djeci?Politicari nasi vajni?!Pjevacice?!"Starlete"?!.Djokovic nema veze sa ovom pjesmom, niti je pisao, niti trazio, a sto mnogi danas zloupotrebljavaju njegovo ime, je vec druga stvar.Cini mi se da mnogima u Srbiji smeta to sto Djokovic ima na dresu zastavu(ko razumije shvatice) i ne stidi se da kaze ko je i odakle je, a to je "grijeh" u danasnjoj Srbiji, jer se mnogo bolje kotiraju "umjetici"i "inteligencija", koja cim poleti sa Surcina smislja kakvu pricu da proda vani, a koja se zasniva, uglavnom, na kritikama vlastite zemlje.

Sandra
@Vulkan :
Da, nekome kao da je u interesu da novine stvaraju negativan odnos prema Novaku. On gleda svoja posla, ako nam je dosadio ne moramo citati o njemu, ne vidim problem. Niko ne mora ni da navija za njega ako nece.

mina
Nije problem Nole, nego javasluk i nebriga ministarstva. I nije istina da su nekada deci u skoli prodavale samo kvalitetne enciklopedije, evo ja se secam, a isla sam u osnovnu sredinom osamdesetih, da su nam prodavali kojekakve prirucnike o stetnosti cigareta, pa pretplate na razne novine za decu (samo je vesela sveska vredela), knjige pesama iz NOB-a i kvazi enciklopediju 1000 zasto 1000 zato. Secam se i da su nam uciteljice i nastavnice skoro svake nedelje prodavale neke humanitarne markice. Posle u visim razredima, obavezan odlazak na sajam knjiga, da profesori uzmu dnevnice, bez ikakvog plana, preporuke, retki su kupovali knjige, uglavnom se trcalo u mek, a vidim ni danas nema razlike samo sto klinci idu u trzne centre... doduse, i da hoce ne mogu u muzeje.

Mic
@mina :
Sestro, ja ne znam sta je tebe interesovalo, ali 1000 zasto 1000 zato je u vremenu pre interneta bila nevidjeno korisna i nevidjeno interesnantna knjiga koga je prodata u koceznati koliko miliona primeraka sirom sveta. sve sto si navela sluzi na cast skolstvu u kome si ponikla. uostalom, iako se ne zlazem sa tobom, ne poricem da si ipak sela i o celoj stvari razmislila.
a ko danas kod nas zavrsi skolu, ni toliko ne moze.

goran
@Mic :
Knjigu 1000 zasto 1000 zato su vise citali roditelji nego deca, realno knjiga je u to vreme bila odlicna (i sada verujem da je 80% stvari iz nje relevantno), a za sve ostalo je zena napisala u pravu je, i tada su nastavnici i ucitelji, verovatno pod dirigentskom palicom direktora, zloupotrebaljavali decu.

nesto-drugo
Pita nastavnica mladog Džona:
"Šta želiš da budeš kad porasteš?"
"Srećan".
"Ne, nisi shvatio pitanje"; kaže nastavnica.
" Ne, nego vi niste dobro shvatili šta je život", Džon će njoj.

nesto-drugo
Mislim da je ovo rekao pok. Džon Lenon (nisam potpuno siguran), ali nije Jovan, i ako je šala u pitanju.


babazvaka
treba da se stidi i pesnik i izdavac ove knjige!! Uzas.... A i Nole bi trebao da se oglasi povodom ovoga. Sramotno je da se njegovo ime pominje u pesmicama koje decu navode na kocku...:(

@babazvaka :
kolko znam izdavač daje neku nadoknadu Noletu jer koristi njegovo ime.Zakon zabranjuje da se koristi nečije ime bez saglasnosti te osobe.

Dejan
@babazvaka :
Da sam ja Nole, tužio bih ovog pesnika zbog korišćenja njegovog imena i lika bez dozvole. Ne zbog nekih para, nego zbog ovakvih sramotnih pesama!

Zorg
@babazvaka :
Odakle Nole zna ko sta pise i gde se njegovo ime provlaci? Ovim bi trebala da se bavi prosvetna inspekcija, ako tako nesto uopste postoji i obavlja posao koji im je dat
Pa nije Nole Veliki Brat :)

gde-zivis-covece
predstave knjige koje se dele na kvarno,slikanje u zabavistu za malu maturu,narucivanje knjiga u skoli po principu ko da vise,pa posle se ucitelj pogubi pa nezna sta sledeci cas da radi.
ekskurzije su prica za sebe.
sistemski smo dotakli dno pa se jos valjamo i kopamo da jos vise propadnemo

a-fiskalini
Jel dobije dete i fiskalni racun kad plati knjigu?! Kakva manipulacija decom, idu na varijantu da dete odnese knjigu kuci pa ce roditelje biti sramota da je sutradan vrate.
Ja samo znam da ce moje dete biti nauceno da takvo "smece" ni ne donosi kuci, a znace sta da kaze i "cikama i tetama" koji uvaljuju ovakve gluposti!

Wasp
@a-fiskalini :
Slažem se, a ima i goreg. Tako su kod mene u osnovnoj školi, neke 2000/1. godine otprilke, prodavali jednu knjigu, a po principu "Moraš odmah da kažeš da li hoćeš ili nećeš, ali samo da znaš da će ti trebati". I tad je ispalo da treba da uzmeš knjigu a da ni ne pitaš roditelje, potpuno suprotno onome čemu su me učili, da bih na kraju na pitanje da li mogu prvo roditelji to da vide rekli "Jeste, pa da kopiraš a nama sutra vratiš knjigu i ne kupiš". I na kraju, od tridesetak đaka, samo nas troje je nismo kupili, i ne mogu da kažem da mi je ikada zatrebala. U stvari, u kasnijim godinama se ispostavilo da je ta knjiga, nekakva izuzetno skraćena gramatika srpskog jezika, u stvari prepuna greški, da nema nikakvo odobrenje ministarstva i slično. Zaista, neko bi trebalo da kontroliše šta se sve prodaje po školama.
Mnogo bolje iskustvo sam imala sa kupovinom knjiga jedne novosadske izdavačke kuće preko kataloga i narudžbenica - nastavnica svima podeli te kataloge, roditelji vide, i ko hoće hoće, ko neće - ne mora, nikakvih problema, nikakvog izdvajanja dece tu nije bilo.

predlažem da se drvenim olovkama crta Nole da se lakše obriše kad neko drugi bude prvi u nekom drugom sportu.To će biti uskoro.Kad smo bili svetski prvaci u košarci svaki veći parking je pretvaran u teren za basket a gde su sad-nema nijednogBili smo prvaci u vaterpolu pa neprođe dan a da se neko neudavi

nikola
Oni nekog zezaju?! Ko je taj autor?! Kakva zbirka o Noletu?! Koje je dozvolio da se to nadje u skolama?! Uzas! U redu je da ima zbirka pesama o sportu, ali samo to sto je posveceno jednom sportisti je krajnje neodgovorno da se nadje u skolama! Postoje mnogi sportisti koji su zasluzili da deca uce o njima i da se pomocu njih sport priblizi deci, ali ovo je samo rezultat tog pr.......nja koje vec duze vreme traje kod nas!
Najbolje bi bilo da skole bojkotuju tu knjigu.

jovana
gadi mi se zato sto napravise od njega heroja i sveca i najbitnijeg srbina koji je ikada postojao (primer dele po skolama te knjige) slazem se svi smo imali idole kad smo bili mali ali ovo je vec preterivanje.. i niko ne zna o tim knjigama? sigurna sam da djokovic ima i te kako obavestenu pr sluzbu koja se brine o takvim stvarima... jer u suprotnom ja sutra mogu da napisem knjigu gde je nole narkoman, kirminalac i sl. i to ce da bude ok :) ljudi on igra tenis za pare, to mu je posao... zaradjuje milione koje krije u monaku, ako je tolika srbenda sto ne prijavi sve te pare u srbiji i plati porez ko svi ostali, otvara kafice po kraljevu i naplacuje jadnim klincima koji ga idealizuju sok po 500 dinara...
svaka cast!

perica
@jovana :
Pa brate-sestro napiši, šta te košta, bićeš sasvim sigurno u medijima, postaćeš kontroverzna spisateljica, slava na dohvat ruke, a onda sledi sve što uz to ide, od bogatih sponzora do reailty emisija! Učini nešto za svoju i budućnost svoje (ne)rođene dece!

Vuk
@jovana :
Zivim vani.Imam svoj vlastiti biznis i posto pare zaradjujem vani, placam i porez u zemlji gdje ga zardjujem i sta je tu problem.Volim Srbiju i pomazem vise ljudi tamo(ne mislim samo na svoju porodicu) i Vi i slicni mi nikada necete moci osporiti moju ljubav za zemlju iz koje poticem, samo zato sto porez placam tamo gdje radim i zivim, sto je sasvim ok, jer ta zemlja nije trazila mene, vec ja da idem tamo.Tako i Djokovic zaradjuje po svijetu i placa porez u zemljama gdje igra turnire, a to sto mu je prebivaliste Monako je stvar njegovog izbora i ne razumijem kako se mogu "kriti" posteno zaradjene pare.Ima on i u Srbiji svoje poslove, zaposljava ljude, placa porez na to u Srbiji.Vi i sl., Vama gubite kompas, jer sta Novak Djokovic ima sa ovom knjigom?Nista.To sto se zloupotrebljava njegov lik i ime je druga stvar, ali da li Vi stvarno vjerujete da bi on dopustio da se kroz pjesmu o njemu propagira kocka?Problem Srbije nije Novak, jer da vecina primjeni njegov model koji se zasniva na radu, radu i samo radu Srbija bi bila Svajcarska, vec Vi, lazni "intelektualci", koji u odsutvu ikakvog licnog(ne, nemate ga, jer da imate znali biste da cijenite tudji)uspijeha, jedino sto mogu je da opletu po onima koji su se ostvarili u necemu, a pogotovu su meta oni koji su toliko uspijeli da im se u okviru posla kojim se bave, divi cijeli svijet.Malogradjanistina, neznanje rak rana danasnje Srbije.
PS:Malo poradite na pismenosti.

Elo
@jovana :
U clanku pise da je porodica i advokat Novaka Djokovica reagovao:
Iz Blica: "Navodi se i da su pre svega lik Novaka Đokovića, a zatim i sveukupna vrednost koju nosi njegovo ime, na "najgrublji način zloupotrebljeni od strane autora Blagoja Bakovića u svrhu najotvorenije komercijalizacije". "Posebno je nedopustivo to što je autor za svoje otvorene lukrativne ciljeve u 'pesmi' pod nazivom 'Ja se kladim na Noleta' grubo iskoristio Novakov lik i ime vrhunskog sportiste povezujući ga sa klađenjem i kladionicama", navodi se u saopštenju."

Besni-roditelj
Ja sam juče vratio tu knjigu "poezije" u školu sa obrazloženjem da nemam nameru da je kupim jer je puna ružnih ideja. Tzv. pesnik je odlučio da dobro zaradi pa je napisao knjigu o našem najpoznatijem teniseru, ne bi li na račun njegove slave ubrao nešto novaca od naivne dece i njihovih roditelja. Nisam pročitao pomenutu pesmu o kladionicama, ali jesam jednu u kojoj Novak Đoković svojim reketom naplaćuje "zlom stranom svetu" za sve nepravde od Kosovskog boja pa do bombardovanja 1999. godine i u kojoj je taj "zli svet" predstavljen kao neko ružno čudovište iz bajke. Hvala lepo, ali moje dete neće učiti da mrzi, a ja neću da budem ovca za šišanje.
Molim "pesnika" da od sada piše pesme o sebi i svojim uspesima, ako ih ima, i da ne kalja lik i delo Novaka Đokovića.

BadMan
@Besni-roditelj :
Ma, danas svaki imbecil može da sklepa nekoliko rima i da sebe nazove pesnikom. Još ako ima vezu i lovu da izda knjigu, eto načina da se zaradi na naivnim ljudima ili deci.
Kad vidim ovakve stvari, još više mi bude jasno da Srbija nema ministarstvo obrazovanja i ministarstvo kulture

wtf
Kakve veze ima Nole s ovom zbirkom? Nije valjda pisao pesme o sebi? Treba prozivati "pesnika", izdavača, onog ko je odobrio štampu, a o onom ko je dozvolio prodaju po školama prethodno ne proverivši o čemu je reč...
isključiti iz partije!

BAKI
@wtf :
Ako je Nole dao (prodao) dozvolu pesniku da koristi njegovo ime, itekako ima veze s ovom bljuvotinom i dobrim delom je kriv...
Ako nije dao dozvolu, onda je pesnik slučaj za sudski proces.


a123
@BAKI :
Ja se nadam da nije, jer ga mnogo postujem i cenim kao sportistu i kao licnost. Ne znam zasto ste odmah poceli Novaka i njegovu porodicu da pljujete. Knjiga kao knjiga je ok ali mi je samo bezveze sto se to u skoli prodaje... Mada mislim da je cela zamisao glupa, umesto da se pise o lepoti sporta, oni decu uce o kladjenju, a to je nesto sto je upropastilo vecinu sportova. Sport je sada postao biznis, a prvenstveno mislim na fudbal... :(

Lexika
Idem skoro ulicom, dan je bio pravi prolećni. Ispred mene dve desetogodišnjakinje. Jedna od njih se okreće i kaže :
"Baš bih volela sad da se igram:"
Ja sa 25 god. sva ustreperila, padaju mi na pamet lastiš, školice (koje sma ja igrala do 7. razreda), kad ona dodaje
" Na kompjuteru."
Ok, dragi roditelji, znam da je vreme drugačije, sve to stoji, ali napravili ste degenerike od svoje dece i jedna knjiga to neće da promeni.
Pa kad vam padne na pamet da krivite društvo, školstvo i MIku i Žiku, setite se koliko kontrolišete svoju decu koja bleje ispred kompa.

Ivan
Lepo je nakitio sa sve crtezima..
.kad se samo setim raznih gluposti koje su i nama uvaljivali dok smo bili po skoli a znalo se da profesor uzima procenat, pa je tako prof matematike na sva ustao reklamirao dzepna izdanja zbirki i cak nam govorio kako ce odatle da daje zadatke za kontrolne vezbe i pismene zadatke te smo svi kupovali...a moja uciteljica je uzimala i krznene lisice i zlato kao poklon od pojedinih roditelja za osmi mart i tako je jednog ucenika koji je i tada bio problematican a sada je vec narkoman sa dobrim stazom izdvojila kao najlepseg decaka u odeljenju i rekla nam da svi treba da se ugledamo na njega!!Otac mu je radio u Italiji kao sofer pa su bili puni kesa jer je tad bila bas krizetina do bola...
ja se nikad nisam javio svojoj uciteljici kada bih je sreo na ulici....

Milica
Aman ljudi...i u decijim bajkama princeze su devojcurci od osamnaestak godina kojima je jedini cilj da pronadju bogatog i lepog princ i udaju se...al nije poenta ni jedene bajke da devojcice treba da postanu sponzoruse bez zanimanja i mlade se udaju. Bajke nas uce o nadmoci dobrog nad losim. Isto tako ove pesme... nije poenta da deca postanu kockari vec da se ugledaju na jednog mladog, neporocnog, vrednog, istrajnog i uspesnog coveka koji voli svoju porodicu i svoju zemlju...koji ostavlja srce na terenu i nikada ne gubi (gotovo nikada). Tate, dok sa tiketom u ruci gledate utakmicu, bolje razmislite cemu vi ucite svoju decu... a nije ni to toliko strasno, zanimljiviji je sport uz sitna kladjenja...
UMERENOST!


Andrijana
Ovo je, bar na prvi pogled, zaista degutantno... S druge strane, da li ste, makar u jednom trenutku, pomislili da je, mozda (ali SAMO mozda), u pitanju neka vrsta metafore, t.j. prenosnog znachenja? Ja prosto ne mogu da verujem shta se prodaje po shkolama... Jel ovo obavezno za kupiti? Nekada se za lektire i razne shkolske knjige nisu davale pare (neki nisu davali pare), vec su se prenosile "s kolena na koleno", pa su se neka prijateljstva tako razvijala. A sad?

osvetnik
hahaha neka neka tako i treba,srbija je toliko zaludjena novakom da su spremni i decu od 10 godina poslati u kladionicu da se kockaju,jos malo ce i popovi ici i skupljati priloge u ime novaka djokovica,postacemo mi bolesna nacija kao i amerikanci za njihovim pevacima i glumcima,ameri placaju ogromne svote novca kako bi kupili jedan odevni predmet neke poznate osobe a tako ce biti i kod nas u slucaju novaka djokovica,obican teniser koji udara lopticu i prebacuje preko mreze a mi smo od njega napravili svetca samo jos da se i crkva umesa i umesto ikona da postave sliku novaka djokovica u crkvu kako bi jos vise novca izmuzli od naroda

veljko
Hehehe meni je pesmica simpaticna iako nisam ni dinara ostavio u kladionici. Gledajuci filmove i internet deci ce biti kul i pusenje cigareta ali kao sto znamo maloletnima je zabranjena kupovina istih. Neka drzava primeni zakon na kladionice a pesnici neka uzivaju u svojoj slobodi.
Ziveoo NO1E!!!!

Sara-XS
Po meni je ok cak i knjiga pesama o Noletu, ako ce bar nesto decu privuci da citaju bilo sta... Ali nazalost dragi roditelji, vasa deca i da kupe tu knjigu, nece je otvoriti jer imaju FB, tako da ne brinite da ce imati los uticaj na njih. Mnogo losiji uticaj ima realnost koja im je svakodnevno dostupna, tate u kladionicama, mame pred televizorima i turskim serijama, a braca i sestre na internetu.. Budimo realni, ova knjiga jeste neukusna, ali nije bas toliko opasna koliko se ovde prica. Za pesnika sam cula, ali ne kao za decijeg pesnika, vec za odrasle, tako da covek ocigledno nema osecaj za to kako treba pisati za decu - ali ima osecaj za biznis koliko primecujem!
haha

D
O, strasno!
I naravno da ce sva deca uzeti knjigu, kad vide Novaka, jer moze da se plati naknadno, pa ce posle roditelji moraju da plate, jer je sramota vracati (sta ce reci drustvo).
Ako je vec hteo mogao je da napise neku pesmu o Novaku i izostavi kladjenje...

MiloradVucic
Strasno, a jos je strasnije da smo svi vec toliko zaglupljeni da niko vise i ne primecuje koliko ima gramatickih gresaka u samom naslovu!
Kad porastem (treba da pise Odrastem) bicu (!?), kaze se Bit cu, ( skracenica od bitisanja a ne od bicevanja ili bica ljudskoga) i na kraju , Nole (svaka njemu cast, ali kult licnosti je zapravo veoma nezeljna osobina u demokratskim drustvima, a siguran sam, kao i svaki roditelj, da bi moja deca bila mnogo srecnija da budu ono sto sami izaberu i sto je u okviru njihovog talenta i realnog individualnog kapaciteta i mogucnosti, a ne da zive u zabludama i iluzijama nametnutim od strane nestrucnih i neodgovornih figura!


slobodan
Ljudi, pa Vi ne poznajete Blagoja Bakovica !
Onaj ko ga bar malo poznaje i procita bilo koju njegovu pesmu za decu shvatice da njegov poziv za kladjenje nema veze sa huskanjem dece na igranje kladionice, vec ismeva nas roditelje koji visimo po tim kladionicama! Njemu svaka cast za pisanje decijih pesama, a sto se tice idealizovanja Noleta ..., smesno jer Nole je odavno jedino lepo iz Srbije sto je poniklo a da se nije iskvarilo i deca nisu trebala da cekaju knjigu da bi im Nole postao idol !

Urbana
Ma sta ste napali coveka, nista on ne sugerise, vec je covek samo ono sto je video pretocio u stih. Covek je to napisao da bi skrenuo paznju na drustveni problem koji svakako postoji, ja zivim u NL i zadnji put kad sam bila u Srbiji primetila sam da deca ( 13-14 godina ) za vreme velikog odmora izlaze iz kladionice.....
Pa nece biti da sam ja slucajno primetila, a da vi ne vidite.

Kod mene u skoli stizao Tik-Tak i Decije novine i iz toga imalo dete sta da nauci i da se zanima. Knjige sa pesmicama nikada nisu bile popularne, ne znam ko ce uopste da kupi ovo cudo. Jedino ako prosvetari uvaljuju deci na kvarno uz proviziju. Koliko znam i sami udzbenici su skupi, pa ekskurzije, pa neki savremeni trendovi za koje deca zapnu jer ih sva ostala deca prate... roditeljima samo jos treba idolopoklonicka zbirka pesama o velikom Novaku.
Bolje da se deci kupi reket za te pare pa naka sama teniraju.

Boris
Kladionice nisu napravljene zato da narod dobija pare, nego kladionica. Kad bi bilo drugacije, sve bi ih zatvorili. Ako bi svi ljudi koji idu u kladionice sabrali sve sto su ulozili i dobili, videli bi da su oni kladionicama dali jedno pet puta vise nego kladionice njima. To sto neko nekad nesto i ubode ne menja princip. Nikad mi nece biti jasni ljudi koji uprkos takvim sansama stalno ulazu i ocekuju da jednom dobiju neku vecu sumu.
Pa da nisu isli na kladionicu ceo zivot, nego da su ostavljali na stranu te iste pare, imali bi tu sumu sigurno i bez da zavise od srece, a ovako mozda nikad nece.

Rainy
Meni stvarno Nole ne smeta, uspešan je i respect za to, ali da je bez veze da sva deca tripuju da će biti kao - bez veze je. I još su gori roditelji koji se lože na tu ideju. Ovaj slučaj je za ignore, jer i nama su pokušavali svašta da uvale, od pravopisa kojeg su pisali polupismeni, do raznih nebuloza u tvrdom povezu. Niko te ne tera da kupiš, ne vidim što se diže galama oko ovoga.

Biljana
Kakav smo mi narod!!!! Tamo neki pisarchic (za koga niko nikada nije cuo) je nasao da omalovazava naseg najboljeg sportistu, koji je samo svojim radom dosao PRVOG MESTA U SVETU!!!! Jos ga nije sramota da svoju nekulturnu knjigu ,,uvaljuje,, osnovcima... Dokle je ova zemlja stigla???!!!! Do dna.... ili postoji stepenik nize????!!!

Marija
Pa bolje je i zdravije da deca citaju o uspesnim sportistima koji su samo svojim radom i trudom postigli nesto u zivotu,nego da slusaju politicare "divne i iskrene" koji se ne skidaju sa televizije!!! Pesma govori o ljubavi i postovanju prema Noletu koji je to svakako i zasluzio! Procitajte i ostale pesme i shvaticete! A nece sigurno ni jednom detetu pasti na pamet da ode u kladionicu posle procitane pesme!
Ne potcenjujte nasu decu,pametnija su od vecine odraslih!!!!


(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар