5. 10. 2011.

Sajam (pre)skup kako za izdavače tako i za posetioce

::: BEOGRAD ::::

Udruženje knjižara i izdavača Srbije prosledilo je juče protestno saopštenje povodom načina organizacije predstojećeg Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Po njihovim rečima, Savet beogradskog sajma odbio je i mogućnost saradnje sa UIKS, koji broji više od 120 članova.
U saopštenju se ističe kako je “neshvatljiva činjenica da nije bilo ni želje da se čuje glas jedinog udruženja izdavača organizujući manifestaciju koja se upravo njih tiče i na kojoj su upravo oni učesnici, što govori, u najmanju ruku, o odsustvu sluha organizatora. Zahvaljujući takvoj nekomunikativnosti, ove godine će biti još više nezadovoljnih izdavača.
UIKS takođe dovodi u pitanje povećanje cene i do 20 odsto za izlagački prostor, posebno, kako kažu, ako se ima u vidu da je u proteklih godinu dana “promet u maloprodaji opao za 19 odsto, a tržište knjiga još više."
Neverovatno je da je Savet Sajma knjiga odbio čak i inicijativu UIKS da se makar snize cene ulaznica kako bi građanima ova manifestacija bila dostupnija.
Mišljenja smo da se iz dodatnog prihoda otvorilo više nego dovoljno prostora da cena ulaznice ove godine ne bude 250, već 150 dinara.
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар