19. 4. 2010.

Preminula Nela Šukara

Autorka Nela Šukara preminula je 18. aprila u Beogradu, posle duge i teške bolesti, saopštila je izdavačka kuća Kornet, koja je objavila njenu knjigu pesama "I Did It My Way" (Kornet, 2009, edicija Zlikovnice).
Prema navodima Korneta, vreme i mesto sahrane biće saopšteni naknadno.
Nela Šukara preminula je ne dočekavši čak ni promociju svoje poslednje zbirke pesama.
Nesvakidašnja autorka postala je poznata široj javnosti polovinom 90-ih godina prošlog veka kao striptizeta i violinistkinja u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Objavila je 2001. godine za "Rende" kontroverznu zbirku pesama "Mleko i pivo", a njen zaštitni znak postale su pesme nabijene erotikom i humorom.
Novom zbirkom “I Did It My Way” obraća se publici u istom stilu, ali na sasvim drugu temu, baveći se isključivo operom, kao jednom od svojih najvećih ljubavi u životu.
Prema navodima Korneta, ta knjiga predstavlja Nelu Šukaru u njenom najtananijem i duboko iskrenom i složenom biću, a mnogima će i otvoriti oči o pomalo marginalizovanoj operskoj umetnosti. Za operske laike, to će biti pravo otkrovenje, a za znalce neiscrpni izvor zabave i smeha, naveo je Kornet.
Prva zbirka pesama Nele Šukare “Mleko i pivo” predstavljala je autobiografske zapise u stihu, odnosno prizore iz neobičnog života te beogradske autorke.
Sajt Korneta je www.kornet.rs
(izvor --- SEEcult.org)

Нема коментара:

Постави коментар