21. 4. 2010.

Drugi novobeogradski sajam knjiga od 22. do 28. aprila

Drugi novobeogradski sajam knjiga, na kome će će učestvovati više od 60 izdavača, biće održan od 22. do 28. aprila u hali sportova na Novom Beogradu, najavili su danas organizatori

Zamenik predsednika Skupštine opštine Novi Beograd Zoran Rapajić rekao je na konferenciji za novinare da će Sajam 22. aprila otvoriti pisac Zoran Živković i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković.
Na Sajmu će učestvovati preko 60 izlagača iz Srbije, među kojima su i "Laguna", Geopoetika", "Mono i Manjana", "Lom", Kreativni centar", "Evro Đunti", "Dereta", "Kairos', "Prometej", "Beli put", "Solaris", "Globosino" i drugi.
Zoran Rapajić je najavio da će na Sajmu knjiga u hali sportova na Novom Beogradu, 26. aprila gostovati britanski pisac Tarik Ali, koji je poznat kao autor priče po kojoj je snimljen film "Pirati sa Kariba".
Prema njegovim rečima, Tarik Ali će predstaviti svoje nove knjige, a gost Sajma biće i Radoslav Pavlović, koji je jedan od najizvođenijih srpskih dramskih pisaca i autor scenarija za filmove "Balkanska pravila", "Mala" i "Šovinistička farsa".
U sklopu Drugog novobeogradskog sajma knjiga biće održan sajam stripa i antikvarne knjige, a takođe će biti održana škola crtanja i radionice za izradu stripa.
Izlagači su najavili da će se na sajmu knjiga u Hali sportova knjige prodavati sa popustom od 20 do 50 odsto, a cena ulaznica iznosi 80 dinara.
Novobeogradski sajam knjiga biće otvoren svakog dana, do 28. aprila od 10 do 20 časova. (izvor ::: Press Online, Beograd)

Нема коментара:

Постави коментар