21. 4. 2010.

Obeležavanje Svetskog dana knjige

„Čitaj! Obogati sebe.“ slogan je jednomesečne akcije kojom će na Svetski dan knjige, 23. aprila, Biblioteka grada Beograda početi i obeležavanje 2010. kao Godine knjige u Srbiji. Tim povodom Gradska biblioteka organizuje mnoga zanimljiva dešavanja.
Muzičari, pisci, glumci, sportisti i političari radiće 23. aprila, u periodu od 11 do 13 časova, kao bibliotekari u centralnoj zgradi Biblioteke grada u Knez Mihailovoj ulici. Tog dana zainteresovani mogu postati članovi Biblioteke po promotivnoj ceni od 400 dinara.
- Ovim najavljujemo Godinu knjige i jezika u Srbiji sa željom da promenimo pogled i poziciju knjige u društvu. Jednomesečnom kampanjom želimo da podstaknemo sugrađane, pre svega najmlađe, da čitaju - kaže Jamina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda.
Dnevne novine „24 sata“ organizovaće nagradnu igru za čitaoce, uz mogućnost besplatne članske karte za biblioteku, dok je u saradnji sa „Telekom Srbija“ organizovana i akcija slanja MMS poruka. Na broj 6236 sa tekstom bgb (razmak) ime i prezime, od 23. do 30. aprila, mogu se slati fotografije na temu „Knjiga i ja“, a autori tri najbolje fotografije biće nagrađeni mobilnim telefonima. Narodno pozorišta nagradiće prvih 50 posetilaca sa po dve besplatne karte za predstavu, dok se „Noć u biblioteci“ organizuje 21. maja kada će u pozajmljenom odeljenju gradske biblioteke nastupiti (21) subotički sastav „Ana Never“. Iste večeri, u periodu od 20 do 23 časa, posetioci će imati mogućnost da se učlane po promotivnoj ceni od 400 dinara.
Izdavačko preduzeće „Službeni glasnik“ nagradiće čitaoca koji pročita najviše knjiga tokom kampanje, ali i biblioteku koja izda najviše knjiga sa 500 svojih naslova.


Sajam knjiga
Drugi Novobeogradski sajam knjiga od sutra do 28. aprila u Hali sportova okupiće oko 60 izlagača, a tokom Sajma biće organizovani brojni prateći programi, gostovanja pisaca, sajam stripa, antikvarne knjige i postavka starih mapa.
(izvor ::: BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар