13. 12. 2016.

RAZGOVORI U KNJIŽARI: Damir Karakaš / 13.12.2016

RAZGOVORI U KNJIŽARI : gost Damir Karakaš
Hol Doma omladine, 13. decembar od 19h

U decembarskom izdanju novog književno-tribinskog programa “Razgovori u knjižari”, u saradnji sa izdavačkom kućom LOM predstavićemo Damira Karakaša. Bez sumnje jedan od najboljih savremenih hrvatskih pisaca, Karakaš je izvanredan stilista, sa osećajem za humor i snažnom kritičnom svešću, priznat ali nikada u prvim redovima za nagrade, još od knjige “Kino Lika” i istoimenog filma obeležen kao onaj što pljuje po svojima.
Njegova poslednja dva romana, “Blue moon” i “Sjećanja šume” (u Srbiji oba u izdanju LOM-a), međusobno se dopunjuju u slikanju ranog detinjstva u Lici i kasnijeg odrastanja u okruženju Zagreba s kraja osamdesetih, u kom se mešaju slike rokabili supkulture i zlokobni nagoveštaji predstojećeg rata.
 “Sjećanje šume” Robert Perišić nazvao je “knjigom o jednom neobičnom odrastanju pod sjenom misterija koji se krije u samom tijelu; knjigom s ruba šume, posve karakaševskom, uvrnutom u svojoj logici, točnom i tečnom, pomaknutom i razumljivom”, dok je urednik LOM-a Flavio Rigonat roman „Blue moon“ okarakterisao kao Karakaševo najzrelije delo.
O ovim romanima, ali i o autorovim stalnim tematskim opsesijama – detinjstvu i imigraciji, Lici i Parizu, ratu i miru – razgovaraćemo  13. 12. u 19h u holu Doma omladine, pored knjižare “Beopolis”.
Učestvuju: Damir Karakaš, Tijana Spasić i Bojan Marjanović.

Нема коментара:

Постави коментар