23. 11. 2015.

Nastavak džez programa u Pančevu
All Stars kvintet i Drama Organ Trio
27. novembar i 10. decembar u 21h



Nastavak džez programa u Pančevu
Koncerti sastava Pančevo All Stars kvintet i Drama Organ Trio u dvorani “Apol” Doma omladine Pančevo
Programi koji afirmišu domaću džez scenu


Dom omladine Pančevo i Kulturni centar Pančeva sa velikim zadovoljstvom najavljuju nastavak džez sezone koja će se naći na repertoaru dvorane “Apolo” Doma omladine Pančevo, kada će pred pančevačkom publikom nastupati džez sastavi Pančevo All Stars kvintet 27. novembra u 21h i Drama Organ Trio, 10. decembra u 21h.

Prvo veče je zakazano za 27. novembar kada će nastupiti sastav “Pančevo All Stars” koji je nastao na inicijativu Dušana Ivaniševića, nekadašnjeg umetničkog direktora “Pančevačkog Džez Festivala” i publika je imala prilike da ih čuje na 15. festivalu, održanom 2012. godine u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Kao što je primetio kritičar Vojislav Pantić, sastav okuplja pančevačke muzičare različitih generacija i stilskih stremljenja, sastavljajući džez razglednicu grada sa “neverovatnim brojem kvalitetnih instrumentalista/solista po glavi stanovnika”.

Naredni termin je zakazan za 10. decembar kada će nastupiti sastav „Drama Organ Trio“. Bend je osnovan početkom 2014. godine i izvodi originalne džez kompozicije Aleksandra Cvetkovića – Drame. Muzika je bazirana na klasičnim džez obrascima, ali i čestim istupanjima iz standardnog klišea u moderniji pristup komponovanja kroz drugačija formalna i harmonska rešenja kao i različite ritmove. Svojim specifičnim sastavom i muzičkom fuzijom ovaj trio se trudi da proizvede svoj originalni zvuk.
Ulaz na obe večeri je slobodan.

Ovogodišnja ideja je da se kroz dva programa koja će se održati u novembru i decembru, promoviše džez muzika, kao i muzičari koji su u ovom gradu uvek dobro prihvaćeni. Pančevo je kao grad veoma poznato po brojnim solistima, kompozitorima i izvođačima, a sada već sa sigurnošću može da se kaže da poseduje i publiku koja ume da ceni i uživa u zvucima džez muzike.

Nova džez sezona nastavak je uspešnog projeka “Friday nights at Apolo” koji je započeo u februaru 2014. godine kada su svakog petka u dvorani “Apolo” Doma omladine kontinuirano održavani koncerti džez sastava. Tada su nastupali Pančevo All Stars kvintet, a zatim i sastavi Jazz Cats, Alex & the Ferguson, Hot Club of Belgrade, Stoiks, Serbian Jazz, Bre!, Dušan Novakov Kvintet i mnogi drugi.

Pančevo All Stars
Sastav Pančevo All Stars nastao je na inicijativu Dušana Ivaniševića, umetničkog direktora Pančevačkog Jazz Festivala i publika je imala prilike da ih čuje na 15. festivalu, održanom 2012. godine u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Kao što je primetio kritičar Vojislav Pantić, sastav okuplja pančevačke muzičare različitih generacija i stilskih stremljenja, sastavljajući džez razglednicu grada sa “neverovatnim brojem kvalitetnih instrumentalista/solista po glavi stanovnika”.
http://www.domomladinepancevo.rs/jazz-pancevo-all-stars-kvintet/

Dušan Ivanišević – bubnjevi
Milan Pavković – kontrabas
Ivan Aleksijević – klavir
Aleksandra Bijelić Aleksijević – vokal
Kristijan Mlačak – saksofon

https://www.youtube.com/watch?v=lm06Zs_q6-4
https://www.youtube.com/watch?v=-RPw6g27w-o

Drama Organ Trio
Bend je osnovan početkom 2014. godine i izvodi originalne džez kompozicije Aleksandra Cvetkovića – Drame. Muzika je bazirana na klasičnim džez obrascima, ali i čestim istupanjima iz standardnog klišea u moderniji pristup komponovanja kroz drugačija formalna i harmonska rešenja kao i različite ritmove. Svojim specifičnim sastavom i muzičkom fuzijom ovaj trio se trudi da proizvede svoj originalni zvuk.
http://www.domomladinepancevo.rs/jazz-drama-organ-trio/

Luka Ignjatović – alt saksofon
Aleksandar Grujić (Gruja) – električni organ
Aleksandar Cvetković (Drama) – bubnjevi

Нема коментара:

Постави коментар