14. 11. 2015.

Deseti Festival srpskog filma fantastike (FSFF)




Filmforum SKC, 24.-27. novembar
X - FSFF: deseti Festival
srpskog filma fantastike
Studentski kulturni centar, Kralja Milana 48, Beograd

Jubilarno 10. izdanje FSFF biće održano od 24. do 27. novembra, prvi put u novom prostoru – u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Deceniju postojanja, Festival srpskog filma fantastike će proslaviti sa više od stotinu filmova iz čitavog sveta.

SPECIJALNI GOSTI: LAMBERTO BAVA, SERGIO STIVALETTI I HASAN KARCADAG

Kao i ranije, i ove godine filmovi će biti razvrstani u nekoliko programa i tematskih celina, te će se takmičiti za dve festivalske nagrade.
U konkurenciji za nagradu Koskar, naći će se filmovi iz Srbije, regiona i inostranstva. U konkurenciji za najbolji strani film, biće razmatrani samo kratkometražni filmovi, dok će najuspešniji dugometražni filmovi biti deo revija i pratećih programa festivala.
Stručni žiri ocenjivaće filmove koji će se u glavnom takmičarskom programu takmičiti za Koskara u sledećim kategorijama:
1) Najbolji igrani film
2) Najbolji igrani film po izboru publike
3) Film sa najboljom pričom
4) Igrani film sa najboljim vizuelnim efektima
5) Specijalna nagrada za pojedinačno dostignuće
6) Nagrada za najbolji film iz regiona (zemlje SFRJ)
7) Nagrada za najbolji strani film (ostvarenja iz celog sveta)
Za nagradu Piramida takmičiće se ostvarenja snimana namenski na temu „Urbane legende'', koju je Festival zadao ove godine. Zato su pozvani svi autori da prilože svoje radove na priče o čudnim događajima, smešnim iskustvima i neobjašnjivim misterijama, priče koje se graniče sa fantastikom, bajkom, hororom, glasinama i istinom... Sa urbanim legendama, koje se kao deo savremenog folklora modernog čoveka šire u svakodnevnim razgovorima, na internet forumima, putem novina, u filmovima. To su priče za koje nikada ne znamo kome su se tačno desile, ali uvek „znamo“ da se jesu nekom dogodile.
Kao i ranijih godina, filmski program festivala pratiće brojne promocije, izložbe, tribine i gostovanja.


Нема коментара:

Постави коментар