8. 9. 2015.

PREMIJERA: "Na veslu priča Ivana Dimić" - 8. septembra na RTS-u 2 u 9:46 i 15:02



Na veslu priča: Ivana Dimić
Istina, RTS2, 8. 9. 2015. u 9:46 i 15:02



Druga ovogodišnja premijerna epizoda TV serije „Na veslu priča“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ na čamac i za veslo dovodi Ivanu Dimić, iskusnu scenaristkinju, ali pre svega spisateljicu izuzetno lepe jednostavnosti kratke forme, koja je pripovedala svoju „Istinu“.
Svi nešto tražimo. Ljubav, novac, moć, sigurnost, mir, sreću... Ko traži istinu? Koliko njih traži način da pobegne od nje?
Jedna od ključnih ekoloških tema svakako jeste i akutnost klimatskih promena. Ivana Dimić smatra da se promeni klime moramo prilagoditi: „Pa naviknimo se da je sada klima drugačija. Uskoro će početi da se kote zmije od vlage po Beogradu, zato što je sada drugačija klima. Šta je - tu je, čovek mora da se navikne na to šta se dešava i da gleda svoja posla.“
Ivana Dimić, rođena je 1957. godine u Beogradu, pripovedač je i dramaturg. Objavila je pet zbirki priča, pet njenih drama postavljeno je u pozorištima, bila je dramaturg na preko 130 pozorišnih predstava. Scenarista je tri TV serije. Prevodi drame i romane sa engleskog i francuskog.
Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić


Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine
Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ © 2015 - wdoyouw.org

Нема коментара:

Постави коментар