18. 9. 2015.

Na veslu priča: Vladislava Vojnović



Priča „Beskrajna energija na mojoj strani“ premijerno na RTS-u 2, 
22. septembra 2015. u 9:50 i 15:24

Vladislava Vojnović, scenaristkinja, pesnikinja i književnica u četvrtoj epizodi premijerne druge sezone TV serije „Na veslu priča“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ na veslo donosi priču „Beskrajna energija na mojoj strani“.

Sve je stvar izbora jedinke. Pobeći ili ostati? Priroda ili društvo? Na reci Neri živi čovek, ribe i patke, ceo jedan ekosistem. Postoji život vredan postojanja. Stvar tvoga izbora je da ga pronađeš. I život i smisao.

Vladislava Vojnović, čiji film po nagrađenom romanu „Kozje uši“ se upravo nalazi u postprodukciji, oseća paniku nad stanjem životne sredine: „Lično me užasno sramota jer stalno imam utisak da ne radim dovoljno za ekologiju. Čovek mora da ima svest da to treba sačuvati za nas, za buduće generacije, za zdravlje svekoliko mentalno i fizičko. A opet ne može se postati čudak.“

Vladislava Vojnović, rođena je 1965. godine u Beloj Crkvi, spisateljica je, pesnikinja i snenaristkinja. Objavila je tri zbirke pesama i tri romana. Dobitnica je nagrade „Stevan Sremac“ za 2014. godinu za roman „Kozje uši“. Snimila je dva filma i jednu TV seriju.

Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ © 2015 - wdoyouw.org

Нема коментара:

Постави коментар